ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνο «όχι» χωρίς όμως ουσία

ομόφωνο-όχι-χωρίς-όμως-ουσία-920826

Για την μονάδα LNG στον Παγασητικό από το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου- Ο Mιχ. Μιτζικός έθεσε προς ψήφιση το θέμα εκπρόθεσμα

Αντίθετο και μάλιστα με ομόφωνη απόφασή του είναι το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου στην προοπτική εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας LNG στον Παγασητικό Κόλπο. Η απόφαση λήφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, πλην όμως δεν έχει καμία ισχύ, αφού παρήλθε η δεκαπενθήμερη προθεσμία που είχε θέσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στους φορείς της Μαγνησίας προκειμένου να εκφράσουν τυχόν αντιρρήσεις τους.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, δέχθηκε σκληρή κριτική από την μείζονα μειοψηφία ότι δεν φρόντισε να ενημερώσει και να συγκαλέσει εμπρόθεσμα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα, με αποτέλεσμα η απόφαση που λήφθηκε να μην έχει ουσία και δυναμική.

«Ο δήμαρχος θα πρέπει να ενημερώνει εγκαίρως για τέτοια ζητήματα. Είναι όμως πάγια τακτική που οδηγεί σε αποφάσεις χωρίς ισχύ. Το ίδιο έγινε και με τις ανεμογεννήτριες. Το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει αρνητικές αποφάσεις, αλλά οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά. Ο δήμος θα έπρεπε εδώ και τρία χρόνια να κινηθεί πολιτικά, ωστόσο ο δήμαρχος αρνήθηκε ακόμη και τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για να κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο», είπε στη διάρκεια της συνεδρίασης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου.

Νωρίτερα το πρωί υπό το βάρος κριτικής που δέχθηκε για τη μη συμπερίληψη εισήγησης για το θέμα της μονάδας LNG στον Παγασητικό, κίνηση που οδήγησε σε περίεργους συνειρμούς και εκφράστηκαν ακόμη και φόβοι ότι θα κατατεθεί αντιπρόταση για τη χωροθέτηση της εξέδρας, ο κ. Μιτζικός φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα την εισήγησή του, σύμφωνα με την οποία, το δημοτικό συμβούλιο καλούνταν να εκφράσει την άρνησή του «στη δημιουργία πλωτού σταθμού μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) οπουδήποτε εντός του Παγασητικού Κόλπου».

Η εισήγηση ψηφίστηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς όμως να έχει ισχύ. Τη γνωμοδότηση του Δήμου, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζητούσε από τις 14 Φεβρουαρίου και εντός προθεσμίας 15 ημερών. Η προθεσμία παρήλθε την 1η Μαρτίου χωρίς ο δήμος να αποστείλει απόφαση, με αποτέλεσμα η γνώμη του να εκλαμβάνεται ως θετική.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου