ΤΟΠΙΚΑ

Αρνείται κάθε εμπλοκή ο Ν. Χαυτούρας- Τι δήλωσε μετά την κατάθεσή του στο πλαίσιο της ΕΔΕ

αρνείται-κάθε-εμπλοκή-ο-ν-χαυτούρας-τι-920784

Τον ισχυρισμό ότι διώκεται πολιτικά και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη για την αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον Επιθεωρητή του ΟΣΕ, λίγα 24ωρα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, προέβαλε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας. Ο κ. Χαυτούρας κατέθεσε στο πλαίσιο της κατεπείγουσας ΕΔΕ που ξεκίνησε το Υπουργείο Υγείας, ώστε να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια.

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ελέγχου, επειδή φέρεται να έδωσε το παραπεμπτικό με διάγνωση «οξεία οσφυαλγία στη μέση», μαζί με τον νευροχειρουργό που στη συνέχεια υπέγραψε την αναρρωτική άδεια δίχως να έχουν προηγηθεί διαγνωστικές εξετάσεις κ.λ.π., εμφανίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Εξερχόμενος του Νοσοκομείου και αφού είχε νωρίτερα ολοκληρωθεί η κατάθεσή του, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και υποστήριξε ότι τον πολεμούν επειδή δίνει αγώνα «για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης να διαλυθεί το ΕΣΥ».

Εμφανίστηκε επίσης ενοχλημένος ότι η δική του κατάθεση ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες, ενώ του γιατρού που φέρεται να έχει υπογράψει την άδεια και έχει δηλώσει ότι το έκανε κατόπιν του παραπεμπτικού που έλαβε από τον κ. Χαυτούρα, μόνο δέκα λεπτά.

Επί της ουσίας της υπόθεσης ο κ. Χαυτούρας επανέλαβε όσα είπε και χθες στην ΕΡΤ και στην TRT, ότι δηλαδή ο Επιθεωρητής πήγε στη Νευροχειρουργική για να τον εξετάσει και ο ίδιος επειδή δεν είχε βάρδια στα εξωτερικά ιατρεία εκείνη την ημέρα τον παρέπεμψε στον συνάδελφό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός έδωσε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται με την υπόθεση. Το αποτέλεσμα του πορίσματος της ΕΔΕ αναμένεται μέχρι αργά το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου