ΤΟΠΙΚΑ

Με παραπεμπτικό η άδεια στον επιθεωρητή

με-παραπεμπτικό-η-άδεια-στον-επιθεωρη-920624

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο νευροχειρουργός που την υπέγραψε- Αύριο το πόρισμα της ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη- Ποιοι κινδυνεύουν με αργία

Κατόπιν του παραπεμπτικού που φέρεται να υπέγραψε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου με διάγνωση «έντονη οσφυαλγία στη μέση», φέρεται ο γιατρός, επιμελητής, της ίδιας κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου να έδωσε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας, λίγες μόλις ώρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέχρι τώρα από την Ενορκη Διοικητική Εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Βόλου, όποτε ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης έδωσε εντολή για κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στον επιθεωρητή.

Ειδικότερα ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη, που τον τοποθέτησε στη βάρδια.

Παράλληλα ο υπουργός έδωσε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται με την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής τέθηκε ήδη σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης.

Σήμερα, κατέθεσε ο γιατρός της Νευροχειρουργικής που φέρεται να υπέγραψε την αναρρωτική άδεια, ενώ αύριο το πρωί έχει κληθεί να καταθέσει και ο διευθυντής της νευροχειρουργικής στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αν τα ευρήματα της ΕΔΕ είναι σε βάρος των γιατρών, αυτοί θα τεθούν σε αργία, ενώ το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί αύριο στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σημειώνεται πως η διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» δεν γνώριζε τίποτα για την υπογραφή της αναρρωτικής άδειας. Μόλις ελήφθη η απόφαση Πλεύρη κινήθηκαν οι διαδικασίες αμέσως, καθώς μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΔΕ

Τη διενέργεια της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης ανέθεσε η 5η ΥΠΕ στον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννη Ντόκο. Ο επιμελητής – νευροχειρουργός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος φέρεται να μην εξέτασε τον επιθεωρητή πριν υπογράψει την άδεια.

Ο σιδηροδρομικός μολονότι έκτακτο περιστατικό δεν πέρασε ποτέ και δεν εξετάστηκε ποτέ από κανέναν γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Δεν έχει καταγραφεί στη λίστα του ΤΕΠ.

Αργά σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό πως το όνομά του έχει καταχωρηθεί στις λίστες των «υπεράριθμων» που έσπευσαν να επισκεφθούν τον Επιμελητή στα εξωτερικά ιατρεία, την περασμένη Πέμπτη, αν και στα εξωτερικά ιατρεία οι ασθενείς εξετάζονταν κατόπιν ραντεβού, ενώ τα έκτακτα περιστατικά παραλαμβάνονται αποκλειστικά από το ΤΕΠ.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ εξιστορώντας τι έχει γίνει ο επιμελητής γιατρός φέρεται να είπε ότι ο επιθεωρητής μετέβη απευθείας στον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής ο οποίος επειδή δεν είχε εξωτερικό ιατρείο την περασμένη Πέμπτη, με παραπεμπτικό που υπέγραψε και στο οποίο φέρεται να επισημαίνει ότι ο επιθεωρητής υποφέρει από «οσφυαλγία και είναι χρόνιο το πρόβλημα του», ζητούσε από τον νευροχειρουργό να του χορηγήσει ένα μήνα αναρρωτική άδεια. «Το έκανα “καλή τη πίστει”, αφού μου το ζήτησε ο διευθυντής μου που είπε ότι τον εξέτασε», φέρεται να είπε ο γιατρός.

Τι λέει ο κ. Χαυτούρας

Ο κ. Χαυτούρας μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ για να λάβει την αναρρωτική άδεια, μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 άτομα. Ισχυρίζεται όμως ότι δεν υπάρχει πουθενά καμία υπογραφή του στην αναρρωτική άδεια και ότι τηρήθηκε η ιατρική δεοντολογία.

Το ερώτημα βέβαια είναι για ποιόν λόγο ο κ. Χαυτούρας δεν παρέπεμψε τον επιθεωρητή στο ΤΕΠ για να εξεταστεί από τους αρμοδίους γιατρούς, όπως προβλέπεται, ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι η άδεια που χορηγήθηκε ήταν από το «παράθυρο», δίχως να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα από σήμερα νωρίς το πρωί και όταν έσκασε η «βόμβα» για ότι επίκειται έλεγχος για την αναρρωτική άδεια ο ίδιος φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στους συναδέλφους του ότι δέχτηκε να υπογράψει επειδή του ζητήθηκε από τον ανώτερο του στην κλινική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου