ΤΟΠΙΚΑ

Η Αργαλαστή αποκτά απινιδωτή με πρωτοβουλία των κατοίκων

η-αργαλαστή-αποκτά-απινιδωτή-με-πρωτ-919978

Κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτούνταν και θα εγκατασταθεί έξω από το γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης που λειτουργεί ιδιώτης

Τον πρώτο της απινιδωτή αποκτά η Αργαλαστή με πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων. Η προσπάθεια για τη συγκέντρωση του ποσού επιτεύχθηκε και τις επόμενες ημέρες, ο απινιδωτής πρόκειται να εγκατασταθεί σε κεντρικό σημείο, προκειμένου να είναι προσβάσιμος σε κάθε έναν που μπορεί να βρεθεί ανάγκη.

Η πρωτοβουλία για την προμήθεια απινιδωτή είχε ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν ο πρώην τοπικός σύμβουλος Αργαλαστής, Χρήστος Κωστάκης, είχε καταθέσει την πρόταση στους συμμετέχοντες σε σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.

Κάτοικοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, ενώ στην απόκτηση του απινιδωτή συνέβαλλε, σύμφωνα με τον κ. Κωστάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος.

Η συσκευή που σώζει ζωές, κόστισε τελικώς 957 ευρώ και αποκτήθηκε από τους κατοίκους. Σύμφωνα με τον κ. Κωστάκη, ο οποίος λειτουργεί ιδιωτικό γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Νότιο Πήλιο και συγκεκριμένα στον κεντρικό δρόμο, στην Αργαλαστή, ο απινιδωτής θα παρουσιαστεί στους κατοίκους σε εκδήλωση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα εγκατασταθεί σε σημείο έξω από το γραφείο του, προκειμένου όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτον.

«Ολοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μία ζωή και εδώ στην Αργαλαστή το υλοποιούμε», τόνισε ο κ. Κωστάκης για την προσπάθεια που ευοδώθηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου