ΤΟΠΙΚΑ

Μερική ικανοποίηση στην αγορά από την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων

μερική-ικανοποίηση-στην-αγορά-από-την-919767

Πού ποντάρουν οι έμποροι του Βόλου ενόψει Πάσχα

Με διαφορετικές «ταχύτητες» κινήθηκε η αγορά του Βόλου την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ήταν πως οι καταναλωτές προχώρησαν σε στοχευμένες αγορές.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πλειονότητα των καταστημάτων, κινήθηκε οριακά υψηλότερα από τον αντίστοιχο του 2022.

Όπως εκτιμούν οι έμποροι σε αυτό έπαιξε η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Αυτό συνέβαλε σε υψηλότερους τζίρους σε σχέση με τις δύο προηγούμενες σεζόν. Οι τομείς της ένδυσης και της υπόδησης κατέγραψαν καλύτερες πωλήσεις με τους καταναλωτές να τονώνουν την τοπική οικονομία, παρά τη γενική δυσχέρεια.

Ο Ιανουάριος λόγω των γιορτών και της μικρής έστω ενίσχυσης των εισοδημάτων μιας σημαντικής μερίδας καταναλωτών, κύλησε στα επίπεδα των προσδοκιών των εμπόρων. Πιο υποτονική ήταν η κίνηση στα καταστήματα τον Φεβρουάριο, οπότε και δεν καταγράφηκε σημαντική τόνωση στον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τους ίδιους τους επαγγελματίες.

Στον Βόλο οι έμποροι στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στην επόμενη εορταστική περίοδο προσδοκώντας ενίσχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος τις μέρες πριν από το Πάσχα. Οι επαγγελματίες προσδοκούν ότι οι πωλήσεις τους θα αυξηθούν το επόμενο εξάμηνο, η πλειοψηφία ωστόσο επισημαίνει πως μπορεί τα ταμεία να είναι καλύτερα από το 2022, αλλά λόγω πληθωρισμού και ενεργειακού κόστους, τα χαμόγελα δεν περισσεύουν.

«Οι χειμερινές εκπτώσεις ήταν μια ευκαιρία για τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους, ωστόσο κατά γενική ομολογία αρκέστηκαν στα απολύτως απαραίτητα. Σε κάθε περίπτωση η αγορά κινήθηκε μετά από δυο εξαιρετικά δύσκολες χρονιές. Υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον και κυρίως εν όψει του Πάσχα και της τουριστικής περιόδου» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος Απόστολος Οντόπουλος, τονίζοντας ότι ο τουρισμός αποδεικνύεται βασικός πυλώνας στήριξης του εμπορικού κόσμου, καθώς συμβάλλει ώστε να μένουν όρθιες οι τοπικές επιχειρήσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου