ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο σε 20.000 δόσεις ηρωίνης

μπλόκο-σε-20-000-δόσεις-ηρωίνης-919708

Στα χέρια της αστυνομίας ναρκέμπορος μέλος μεγάλου κυκλώματος – Πως πιάστηκε στη «φάκα» καθ’ οδόν

Τέλος στη δράση ενός ναρκέμπορου, μέλους κυκλώματος ναρκωτικών, έβαλε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών αρχών και ενέχεται σε περίπτωση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. To «μπλόκο» στήθηκε στο ύψος των Αλυκών. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον διακινητή.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, εντόπισαν τον αλλοδαπό άντρα να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού, σε περιοχή του Νομού Μαγνησίας οπότε και τον ακινητοποίησαν.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 2.039 γραμμαρίων και ένα δέμα κοκαΐνης βάρους 51 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα στο ταμπλό του αυτοκινήτου το οποίο μόλις «ξηλώθηκε» αποκάλυψε το φορτίο του θανάτου.

Ο ναρκέμπορος συνελήφθη και όπως κατέδειξε η έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς είναι μέλος κυκλώματος ναρκωτικών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας «από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, ο συλληφθείς ήταν μέλος κυκλώματος, με ρόλο την παραλαβή ναρκωτικών ουσιών από την Αθήνα και την μεταφορά τους σε Βόλο και Θεσσαλονίκη για την περαιτέρω διακίνηση τους».

Τι είπε σε Εισαγγελέα και Ανακριτή

Ο αλλοδαπός άντρας, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα όσα είπε, είχε παραλάβει τις ναρκωτικές ουσίες από την Αθήνα, με σκοπό να τις μεταφέρει στον Βόλο και στη Θεσσαλονίκη, όπου επρόκειτο να διακινηθούν. Η αστυνομία φαίνεται πως είχε πληροφορίες για το δρομολόγιο και το απόγευμα της Πέμπτης έκανε το μπλόκο.

Ο διακινητής δήλωσε σε ανακριτή και εισαγγελέα, όπου εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο πως τις 20.000 δόσεις ηρωίνης, του τις έδωσε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, τον οποίο και κατονόμασε. Φέρεται να πρόκειται για άνθρωπο που ζει στην Μάνδρα Αττικής.

Ο 40χρονος έχει πάντως βαρύ ποινικό μητρώο, καθώς είχε μπει φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές. Ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου