ΤΟΠΙΚΑ

Μαγαζιά κινδυνεύουν να μπουν στο mute

μαγαζιά-κινδυνεύουν-να-μπουν-στο-mute-919412

Τη διακοπή χρήσης μουσικής σε τέσσερις επιχειρήσεις αποφασίζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για ηχορύπανση

Στο mute κινδυνεύουν να μπουν τέσσερα καταστήματα εστίασης του Βόλου, στα οποία βεβαιώθηκαν παραβάσεις για ηχορύπανση από τον περασμένο Οκτώβριο ακόμη και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, μετά από καταγγελίες πολιτών και οι υποθέσεις έρχονται ενώπιον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στη 1:30 το μεσημέρι.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε κατάστημα που είχε βγάλει ζωντανή ορχήστρα σε εξωτερικό χώρο, με ενισχυτή και ηχεία, χωρίς την απαιτούμενη άδεια παράτασης ωραρίου για εκδήλωση που έκανε στα τέλη Οκτωβρίου.

Μία ακόμη επιχείρηση κινδυνεύει με διακοπή της χρήσης μουσικής επειδή στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου διαπιστώθηκε να παίζει μουσική 94 αντί 80 ντεσιμπέλ.

Για μόλις πέντε ντεσιμπέλ υπέρβαση διώκεται και επιχείρηση στα Παλιά, η οποία έπαιζε μουσική την περίοδο των Χριστουγέννων με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα.

Πάρτι κατά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, φέρνει ενώπιον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και επιχείρηση της παραλίας του Βόλου, καθώς μετά από έλεγχο της αστυνομίας διαπιστώθηκε να παίζει μουσική σε ένταση 105 αντί των 80 ντεσιμπέλ.

Απομακρύνονται τέσσερα ακόμη από τα τελευταία κιόσκια

Στην απομάκρυνση τεσσάρων ακόμη από τα τελευταία κιόσκια που έχουν μείνει στην πόλη και δίνουν παραδοσιακό χρώμα στις γειτονιές, προχωρά ο Δήμος Βόλου. Πρόκειται για περίπτερα που δεν λειτουργούν και καταλαμβάνουν τμήματα των πεζοδρομίων, τα οποία θα απελευθερωθούν προκειμένου να αποδοθούν στους πεζούς.

Συγκεκριμένα πρόκειται για περίπτερο στη συμβολή των οδών Πολυμέρη και Κασσαβέτη, το οποίο θα απομακρυνθεί μετά και τον θάνατο του ιδιοκτήτη της άδειας εκμετάλλευσης.

Ενα ακόμη περίπτερο θα απομακρυνθεί από τη συμβολή των οδών Φυτόκου και Αγίου Νεκταρίου, το οποίο επίσης παραμένει κλειστό.

Τέλος μετά από αυτοψία της Δημοτικής Αστυνομίας, προτείνεται η απομάκρυνση δύο περιπτέρων στη Μαιάνδρου με Λεωφόρου Ειρήνης και στην οδό Φυτόκου με Αγίου Νεκταρίου. Όπως διαπίστωσε η Δημοτική Αστυνομία, τα δύο περίπτερα δεν λειτουργούν και καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των πεζοδρομίων με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κίνηση των πεζών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου