ΤΟΠΙΚΑ

Το μέγεθος του κακού… φάνηκε από την πρώτη στιγμή

το-μέγεθος-του-κακού-φάνηκε-από-την-π-919141

Σκηνικό «πολέμου» περιέγραφε στο taxydromos.gr από τα πρώτα λεπτά της σύγκρουσης o Δημ. Νικολάου, προϊστάμενος κυκλοφορίας

Μπορεί με το πρώτο φως της ημέρας χθες να αποκαλύφτηκε το μέγεθος της πρωτοφανούς τραγωδίας που σημειώθηκε στην κοιλάδα των Τεμπών, όμως από προχθές το βράδυ, λίγη ώρα αφότου έγινε η τραγική μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, ήταν σαφές ότι η εξέλιξη θα παρέπεμπε σε Εφιάλτη δίχως τέλος.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας Λάρισας Δημήτρης Νικολάου, πρώην πρόεδρος των σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, από τον τόπο που σημειώθηκε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο ύψος των Τεμπών, λίγο έξω από το χωριό Ευαγγελισμός, μιλώντας στο taxydromos.gr έκανε λόγο για σκηνικό «πολέμου».

Συγκλονισμένος με αυτό που αντίκρισε μόλις έφτασε, όπως και πολλοί άλλοι σιδηροδρομικοί στη γιγαντιαία επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη στο σημείο μετά την μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, μιας εμπορικής και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας, δεν μπορούσε να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας. «Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγες ώρες θα μιλάμε για εκατόμβη νεκρών. Αυτό που βλέπουμε δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Παντού υπάρχουν συντρίμμια. Τα μπροστινά βαγόνια έχουν σχεδόν πολτοποιηθεί. Τόσα χρόνια στον σιδηρόδρομο δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση», περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και η φωνή του ίσα που ακουγόταν. Το σοκ ήταν μεγάλο. Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μετέβησαν στο σημείο. Η μυρωδιά του θανάτου είχε «κυκλώσει» την ατμόσφαιρα, ενώ το σκηνικό σε απόσταση πολλών μέτρων από το σημείο της σύγκρουσης έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Και όλα αυτά λίγη ώρα μετά το συμβάν. Διότι όσο περνούσαν οι ώρες οι φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα μεγαλώσει δυστυχώς επιβεβαιώνονταν, κάθε φορά που κάτω από τις πυρακτωμένες λαμαρίνες ανασύρονταν και μία σορός.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου