ΤΟΠΙΚΑ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πενθεί

το-πανεπιστήμιο-θεσσαλίας-πενθεί-919134

Αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις του ιδρύματος – Μεσίστιες από χθες οι σημαίες στα σχολεία

«Γιατί Θεέ μου;» το αναπάντητο τραγικό ερώτημα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων κυρίως νέων, που ήταν φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας. Σύσσωμη η οικογένεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει την οδύνη της για το δυστύχημα που συγκλόνισε όλον τον κόσμο.

Με απόφαση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και λόγω εθνικού πένθους αναβάλλονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις του ιδρύματος, ενώ με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων καλεί τους ακαδημαϊκούς να συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες που γίνονται από χθες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ποσότητα αίματος για τους δεκάδες τραυματίες.

Με τίτλο «Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πενθεί», ο πρύτανης του ιδρύματος, Ζήσης Μαμούρης, προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση τόσο στην ιστοσελίδα του Π.Θ. όσο και στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Θερμά ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της συγκλονιστικής σιδηροδρομικής τραγωδίας που κόστισε τη ζωή πολλών ανθρώπων, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν φοιτητές και φοιτήτριες των Πανεπιστημίων μας.

Θα συμβάλουμε με κάθε μέσο στην αντιμετώπιση της τραγωδίας.

Λόγω εθνικού πένθους αναβάλλονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Από την πλευρά του ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους καθηγητές να συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες:

«Το δυστύχημα στα Τέμπη μας σοκάρει και μας βυθίζει όλους μας σε θλίψη. Εκφράζουμε την οδύνη μας και την οργή μας για το πώς μπορεί να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τρόπο.

Καθώς καταφθάνουν πληροφορίες ότι ανάμεσα στα θύματα του δυστυχήματος υπάρχουν συγγενείς και μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, οι σκέψεις όλων μας είναι με τους κοντινούς ανθρώπους των θυμάτων της τραγωδίας.

Εξάρουμε την προσπάθεια και την αλληλεγγύη των πολιτών, την ετοιμότητα της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικά των συναδέλφων μας γιατρών και νοσηλευτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τραγωδίας προσπαθώντας να σώσουν ζωές.

Δεσμευόμαστε στο να συνδράμουμε ως Σύλλογος Διδασκόντων με κάθε δυνατό τρόπο σε ό,τι χρειαστεί και για αυτό καλούμε το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμμετέχει στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διεξάγονται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και εκτάκτως στην κεντρική πλατεία της Λάρισας».

Μεσίστιες οι σημαίες και στα σχολεία

Από χθες το πρωί, οι σημαίες στα σχολεία του νομού, όπως και ολόκληρης της χώρας, κυματίζουν μεσίστιες λόγω εθνικού πένθους.

Με μήνυμα που έλαβαν στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία στις σχολικές μονάδες, οι διευθυντές των σχολείων φρόντισαν να αποτίνουν φόρο τιμής στα δεκάδες θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου