ΤΟΠΙΚΑ

Πρόεδρος ΕΚΑΒ Θεσσαλίας για Τέμπη: Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιες εικόνες…

πρόεδρος-εκαβ-θεσσαλίας-για-τέμπη-δεν-919071

Ιδιαίτερα σκληρές εικόνες με ανθρώπους πεταμένους έξω από τα βαγόνια

Σκληρές εικόνες με ανθρώπους να κρέμονται έξω από τα βαγόνια έζησε o πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας, και οι συνάδελφοί του, κατά την προσπάθεια διάσωσης των τραυματιών στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Όπως εξήγησε ο κ. Γούλας, αμέσως μετά το δυστύχημα ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βρέθηκαν στο σημείο μεταφέροντας κατά κύριο λόγο πολυτραυματίες με εγκαύματα, με κατάγματα άκρων, ενώ υπήρχαν και δύο περιστατικά τα οποία διασωληνώθηκαν. Στη συνέχεια υπήρξαν άλλα τέσσερα τέτοια περιστατικά.

«Με το που φτάσαμε στον τόπο του συμβάντος είδαμε μια ανείπωτη τραγωδία, περιστατικά που δεν έχουμε ξαναζήσει. Με συναδέλφους, που έχουν 15-30 χρόνια υπηρεσίας, δεν είχαμε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Μια άμορφη μάζα σιδερικών να φλέγεται, να βλέπουμε ανθρώπους που ήταν πεταμένοι έξω από τα βαγόνια, να μην μπορούν να βοηθήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, άνθρωποι που έκλαιγαν και έβγαιναν κατά δεκάδες και εκατοντάδες μέσα από τα βαγόνια του συρμού που ήταν προς το τέλος επάνω στις ράγες και έρχονταν προς τους διασώστες για να τους βοηθήσουν».

Οι ανατριχιαστικές περιγραφές του προέδρου του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, ωστόσο, δεν περιορίστηκαν στις σκηνές πανικού από τους επιβάτες του τρένου, αλλά αφορούσαν και στους ίδιους τους διασώστες.

«Το σοκ που είχαν υποστεί οι συνάδελφοι που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο του συμβάντος ήταν συγκλονιστικό, γιατί θα έπρεπε να παίξουν ένα σημαντικό και επαγγελματικό ρόλο, να μπορέσουν να κάνουν τον διαχωρισμό των περιστατικών», εξήγησε ο κ. Γούλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου