ΑΛΜΥΡΟΣ

Αγιο είχε ο 28χρονος Αλμυριώτης: «Ο Θεός με προστάτευσε»

αγιο-είχε-ο-28χρονος-αλμυριώτης-ο-θεός-918987

Συγκλονίζει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 28χρονος, που πήδηξε από σπασμένο παράθυρο, λίγο πριν «λαμπαδιάσει» το βαγόνι του

«Ο Θεός με προστάτευσε. Το πρώτο που θα κάνω μόλις βγω από το Νοσοκομείο, είναι να ανάψω μία λαμπάδα στην Παναγία. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα μπορούσα να είχα πάθει», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με τρεμάμενη ακόμη φωνή από το σοκ, ο 28χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τον Πλάτανο Αλμυρού Στέργιος Μιναεμής, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μέσα από τον θάλαμο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύεται μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών.

Ο 28χρονος εργαζόταν μέχρι πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα. Παραιτήθηκε από τη δουλειά του και αποφάσισε να μεταβείς στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά το τελευταίο διάστημα ο αδερφός του.

Τα δύο αδέλφια μίλησαν τηλεφωνικά και ο Στέργιος ενημέρωσε πως θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη με το τρένο. Δεν φαντάστηκε ότι αυτό το ταξίδι θα εξελισσόταν σε Εφιάλτη.

Όταν στον Πλάτανο Αλμυρού χτύπησε το τηλέφωνο και οι γονείς του ενημερώθηκαν πως βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών, όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός. Ανάμικτα τα συναισθήματα. Από τη μία η ανακούφιση ότι το παιδί είναι ζωντανό και από την άλλη η προσμονή να σπεύσουν κοντά του.

Ο Στέργιος Μιναεμής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με χτυπήματα στα πλευρά, με εκδορές και μώλωπες σε όλο του το σώμα. Πονάει αλλά σφίγγει τα δόντια. Ο σωματικός πόνος δεν τον ενοχλεί τόσο όσο η ψυχική πίεση που ακόμη νιώθει, διότι δεν μπορεί να διώξει από το μυαλό του τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από τη στιγμή που έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων, μέχρι να καταφέρει να βγει από το βαγόνι του, πριν «λαμπαδιάσει».

Όπως περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ βρισκόταν στο τέταρτο βαγόνι. Μόλις είχε επιστρέψει από το κυλικείο, όταν ακούστηκε ένας τεράστιος θόρυβος και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ακολούθησε διακοπή ρεύματος και καπνοί παντού. Άνθρωποι ούρλιαζαν καλώντας σε βοήθεια. Τρομοκρατημένοι οι επιβάτες έψαχναν τρόπο διαφυγής από την κόλαση… που μόλις είχε αρχίσει.

Για καλή του τύχη ένα παράθυρο που έσπασε, αποτέλεσε για τον ίδιο και κάποιους άλλους επιβάτες του βαγονιού του τη δίοδο… για την ελευθερία και τη ζωή.

«Μόλις είδαμε το σπασμένο παράθυρο αποφασίσαμε να βγούμε έξω. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Οι καπνοί κύκλωναν τα πάντα. Ήταν θέμα χρόνου το βαγόνι να τυλιχτεί στις φλόγες» θα πει συγκλονισμένος, φέρνοντας στο νου του ξανά εκείνες τις δραματικές στιγμές.

Κατάφερε να βγει έξω από το βαγόνι και μαζί με άλλους επιβάτες επικοινώνησαν με το 112 για να ενημερώσουν για την τραγωδία. «Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν σωστικά συνεργεία», αναφέρει.

Ξημερώματα χθες μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Δίπλα του φύλακας- άγγελος ο αδερφός του, ενώ χθες το βράδυ αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη και οι γονείς του. Ηθελαν να σφίξουν στην αγκαλιά τους το βλαστάρι τους. Ο Θεός τους έδωσε αυτή τη δυνατότητα, σε αντίθεση με άλλους γονείς που αναζητούν τα παιδιά τους κάτω από τις φονικές λαμαρίνες.

Ολες οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε είναι καλές. Οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια ότι τις επόμενες μέρες θα πάρει εξιτήριο. Η ευχή όλων είναι ο 28χρονος Στέργιος να μπορέσει να επουλώσει τις πληγές… που του άφησε η τραγωδία είτε σωματικές είτε ψυχικές όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου