ΤΟΠΙΚΑ

«Ψυχρολουσία» για 3.000 ΑμεΑ που έλαβαν κουτσουρεμένα επιδόματα

ψυχρολουσία-για-3-000-αμεα-που-έλαβαν-κο-918826

Βροχή τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας στον – Για ορισμένους είναι το μοναδικό έσοδο

«Ψυχρολουσία» για περίπου 3.000 άτομα με αναπηρίες, δικαιούχους επιδομάτων στη Μαγνησία. Την περασμένη Παρασκευή οπότε και έγινε η καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων, έλαβαν μικρότερα από τα προβλεπόμενα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με αναπηρίες, κ. Γιώργο Μαντζανά, οι διαφορές αφορούν σε ποσά από 60 έως 90 ευρώ κατά μέσο όρο, αναλόγως από το ύψος των επιδομάτων που κυμαίνονται από 300 έως 500 ευρώ, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις δικαιούχων που είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς έως και 150 ευρώ λιγότερα.

«Για κάποιους δικαιούχους το συγκεκριμένο επίδομα είναι ο μοναδικός πόρος ζωής. Κάποιοι περιμένουν αυτά τα χρήματα πώς και πώς κάθε μήνα για να καλύψουν τις ανάγκες τους», σχολίασε ο κ. Μαντζανάς, ο οποίος έκτοτε δέχεται καταιγιστικά τηλεφωνήματα από δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων που αναζητούν ενημέρωση τι έγινε και αν και πότε πρόκειται να λάβουν τα υπόλοιπα χρήματα που δικαιούνται.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει ο ίδιος μέσω της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, πρόκειται για λάθος του λογισμικού το οποίο θα διορθωθεί άμεσα και θα καταβληθεί η διαφορά των ποσών που παρακρατήθηκαν. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τα λάθη δεν γίνονται προς τα πάνω… Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση», σχολίασε η πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Ράνια Καρανικόλα, η οποία επίσης δέχεται καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα αγωνίας από δικαιούχους που έλαβαν «κουτσουρεμένα» επιδόματα.

«Η αγωνία είναι μεγάλη για τους δικαιούχους», ανέφερε ο κ. Μαντζανάς περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί για τους περίπου 3.000 δικαιούχους των αναπηρικών επιδομάτων του νομού.

Από τον ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) ανακοινώθηκε για το ζήτημα ότι:

«Κατά την τακτική μηνιαία καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων, παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις διαφοροποιημένες καταβολές, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, που εξυπηρετεί τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής του τρέχοντος μήνα Φεβρουαρίου, σε ορισμένους δικαιούχους σημειώθηκαν αναντιστοιχίες ανάμεσα στο δικαιούμενο και στο καταβαλλόμενο ποσό των επιδομάτων.

Ο ΟΠΕΚΑ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία αυτή.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος το συντομότερο δυνατόν.

Η απόδοση των ορθών ποσών στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχων θα λάβει χώρα με έκτακτη καταβολή, για την οποία οι πολίτες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου