ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα για το κρέμασμα γάτας

εισαγγελική-έρευνα-για-το-κρέμασμα-γά-918373

Μεσαίωνας για τα αδέσποτα σε Ρήγα Φεραίο και Νότιο Πήλιο

Ζώα δολοφονούνται είτε από φόλες, είτε από άλλε αποτρόπαιες μεθόδους στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, όπου καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για την διαχείριση των αδεσπότων.

Σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ένας 75χρονος πρώην αστυνομικός, κατηγορούμενος για απόπειρα μαζικής θανάτωσης ζώων στα Κανάλια, ενώ χθες η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε προκαταρκτική για το κρέμασμα αδέσποτης γάτας σε παγίδα για αγριογούρουνα, στο Νότιο Πήλιο.

Η ιδιοκτήτρια της γάτας είδε κρεμασμένο το ζώο σε παγίδα για αγριογούρουνα που ήταν τοποθετημένη σε δένδρο διπλανού οικοπέδου. Σοκαρισμένη, προσπάθησε να ξεμπλέξει το ζώο από τις δαγκάνες και έπειτα το πήγε στον κτηνίατρο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να το σώσει.

Όπως κατήγγειλε τόσο η ιδιοκτήτρια του ζώου όσο και η Ζωοφιλική Αδέσποτων Πηλίου, πολλά σημεία έχουν γεμίσει με παγίδες που καταλήγουν θανατηφόρες για πολλά ζώα.

Στο μεταξύ, στη Λάρισα, καταδικάστηκε ένας πρώην αστυνομικός γιατί γέμισε με φόλες μια περιοχή ώστε να θανατώσει αδέσποτα στα Kανάλια, το 2018. Ο 75χρονος σήμερα συνταξιούχος αρνήθηκε κάθε κατηγορία, αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 20 μήνες με αναστολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου