ΤΟΠΙΚΑ

Επίσημη ενημέρωση: 16 νεκροί, 85 τραυματίες (βίντεο)

επίσημη-ενημέρωση-16-νεκροί-85-τραυματίε-918303

Επίσημη ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαρθακογιάννη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 16 νεκροί και 85 τραυματίες», ανέφερε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για το δυστύχημα με την σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης, σε επίσημη ενημέρωση πριν από λίγη ώρα.

Ο κ. Βαθρακογιάννης μίλησε για δυστύχημα με πυρκαγιά, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών, μετά από σύγκρουση μιας επιβατικής και μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

Στο συμβάν προσέτρεξαν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ 39 ασθενοφόρα συνδράμουν στη διάσωση και περίθαλψη τραυματιών σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Σε εφημερία είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ εκτάκτως άνοιξαν το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται το «Παπανικολάου» και «Γεννηματάς», που διαθέτουν ειδικές μονάδες για εγκαυματίες, καθώς και όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί με βάση τα πρωτόκολλα συναγερμού η 1η Στρατιά και όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Θεσσαλίας. Σε επιφυλακή βρίσκονται τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου