ΤΟΠΙΚΑ

Αμείωτο το ενδιαφέρον για το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

αμείωτο-το-ενδιαφέρον-για-το-βυζαντιν-918117

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας.

Στις 11 Ιανουαρίου το Βυζαντινό Μουσείο υποδέχθηκε μέλη του Συνεδρίου της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης (IOTA) που διοργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου. Οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα καθώς θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Επίσης, το μουσείο αποτελεί πόλο έλξης για μαθητές, εκπαιδευτικούς, καθηγητές και συνοδούς που ξεναγήθηκαν στους χώρους του όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι επισκέψεις έγιναν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου από το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου από το 3ο Λύκειο Αμπελοκήπων και από το Λύκειο Πεύκων Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου από το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

Σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου υποδέχθηκε μαθητές του 31ου δημοτικού σχολείου Βόλου, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές ζύμωσαν τα δικά τους μικρά πρόσφορα, τα σφράγισαν και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 6 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.

Στοιχεία επικοινωνίας: 2428090016, 6978668632

email: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου