ΤΟΠΙΚΑ

Χαράς ευαγγέλια για ξενοδόχους το τριήμερο

χαράς-ευαγγέλια-για-ξενοδόχους-το-τρι-917238

Με καλό καιρό τα Κούλουμα, αυξημένη κίνηση για το υπεραστικό ΚΤΕΛ, αυξημένοι έλεγχοι από την Τροχαία

Τρίβουν τα χέρια τους… από ικανοποίηση οι ξενοδόχοι στη Μαγνησία, καθώς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας εξελίσσεται σε μία πολύ σημαντική οικονομική ένεση για τα ταμεία τους.

Τόσο στον Βόλο όσο και στο Πήλιο οι πληρότητες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων ξεπερνούν το 80%, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να υπάρξει μεγαλύτερη αύξηση, καθώς πάντα υπάρχουν οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.

Η μεγαλύτερη κίνηση καταγράφεται σε Βόλο, Αγριά, Πορταριά και Μακρινίτσα, αλλά και στο κεντρικό και ανατολικό Πήλιο. Οι επισκέπτες φτάνουν στον νομό έχοντας σύμμαχο τον καλό καιρό και θέλοντας να απολαύσουν το τριήμερο της Αποκριάς.

Η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου χθες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα της τροχαίας Βόλου στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κίνηση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ήταν χθες αυξημένη και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, με τα λεωφορεία που αναχωρούσαν από Βόλο, αλλά κυρίως εκείνα που έφταναν στην πόλη να είναι γεμάτα με φοιτητές, αλλά και επισκέπτες που θα περάσουν το τριήμερο στην περιοχή.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων έχουν προστεθεί δρομολόγια προς τους προορισμούς που υπάρχει ζήτηση.

Εξοδος των εκδρομέων με ασφάλεια

Από χθες Παρασκευή τέθηκαν σε ισχύ έως και την Καθαρά Δευτέρα τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας της τροχαίας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με το βάρος να πέφτει στις εισόδους-εξόδους της πόλης, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Επίσης έχουν συγκροτηθεί συνεργασία που θα διενεργούν ειδικούς τροχονομικούς ελέγχους, εστιάζοντας την προσοχή κυρίως στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, αντικανονική κίνηση στη ΛΕΑ).

Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι μέχρι την Καθαρά Δευτέρα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Πέταγμα χαρταετού με καλό καιρό

Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων το τριήμερο ο καιρός θα είναι καλός. Σήμερα, αναμένεται αίθριος καιρός, με κατά τόπους παροδικές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, το πέταγμα όμως του χαρταετού θα γίνει με πολύ καλές συνθήκες, καθώς οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου