ΤΟΠΙΚΑ

Νέες διαμαρτυρίες για την πισίνα στο ΕΑΚ που εξακολουθεί να είναι κλειστή

νέες-διαμαρτυρίες-για-την-πισίνα-στο-ε-916558

Γονείς αραιώνουν προπονήσεις των παιδιών τους και κάποιοι αρνούνται να πληρώσουν συνδρομές σε σωματεία και συλλόγους

Νέες έντονες διαμαρτυρίες από γονείς παιδιών που παρακολουθούν κολυμβητικά προγράμματα σε αθλητικά σωματεία και συλλόγους της πόλης και που αναγκάστηκαν εδώ και δύο και πλέον εβδομάδες να μεταφερθούν από τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο) στο κλειστό Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας.

Όπως είναι γνωστό η εσωτερική 25άρα πισίνα του Βόλου, παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα παιδιά αθλητικών σωματείων και συλλόγων της πόλης να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας για να κάνουν τις καθημερινές τους προπονήσεις.

Το μηχανολογικό πρόβλημα αποκαταστάθηκε και η πισίνα επρόκειτο να λειτουργήσει από την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο παρουσιάστηκε και νέα βλάβη. Στο ΕΑΚ Βόλου λειτουργεί μόνο η πισίνα εκμάθησης και για τις προπονήσεις τους τα σωματεία καλούνται να μεταβαίνουν στο Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, η πισίνα εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Οι διαμαρτυρίες των γονέων όμως εντείνονται. Όπως διαμαρτύρονται στη Ν. Ιωνία υπάρχουν μόλις οκτώ διαδρομές στις οποίες συνωστίζονται 150 παιδιά περίπου, με αποτέλεσμα οι προπονήσεις στα προαγωνιστικά προγράμματα που είναι καθημερινές, να μην γίνονται σωστά. Οι ίδιοι διαμαρτύρονται και για το καθημερινό πρόγραμμα που τινάζεται στον αέρα.

Σύμφωνα με γονείς, κάποιοι έχουν αραιώσει τις προπονήσεις των παιδιών τους. «Αντί για καθημερινές προπονήσεις, τα παιδιά κάνουν τρεις ή και δύο την εβδομάδα. Το πρόγραμμα με τις άλλες παράλληλες δραστηριότητες δεν βγαίνει χρονικά, λόγω απόστασης μέχρι το Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας. Επιπλέον, οι προπονήσεις δεν γίνονται σωστά. Πολλές φορές τμήματα αναγκάζονται να μένουν αρκετά πίσω, πέραν του ωραρίου για να κάνουν σωστή προπόνηση», διαμαρτύρονται γονείς.

Αντίκτυπος υπάρχει και στα ταμεία σωματείων και συλλόγων. Ηδη κάποιοι γονείς έχουν αρνηθεί να πληρώσουν τη μηνιαία συνδρομή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα και για τις αμοιβές των προπονητών. «Το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο», λένε γονείς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου