ΤΟΠΙΚΑ

Μόλις τέσσερις απεργοί στο Αχιλλοπούλειο

μόλις-τέσσερις-απεργοί-στο-αχιλλοπού-916484

Μηδαμινή ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Μόνο τέσσερις υπάλληλοι από το Νοσοκομείο Βόλου συμμετείχαν χθες στην πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ.

Το βασικό αίτημα της χθεσινής κινητοποίησης ήταν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τους μισθούς των υγειονομικών σημειώνοντας πως, σε πολλές περιπτώσεις, είναι χαμηλότεροι ή κοντά στον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, με δεδομένου ότι στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνουν 14 μισθούς ενώ στο Δημόσιο 12 μισθούς κατ’ έτος λόγω περικοπής δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Επίσης ζητεί την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου και την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποτελούν το 35% των εργαζόμενων στα νοσηλευτικά ιδρύματα και αν απολυθούν θα προκληθούν πολλά προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών.

Στο Αχιλλοπούλειο σε σύνολο 991 εργαζομένων- 477 στη νοσηλευτική υπηρεσία, 208 ιατροί και 286 λοιπό προσωπικό- απεργούν τέσσερις εργαζόμενες και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου, δύο υπάλληλοι ειδικότητας ΤΕ Λογοθεραπείας, μία υπάλληλος ειδικότητας ΠΕ Λογοθεραπευτών και μία υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού.

Στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου πάντως έγινε μία υποτυπώδης συγκέντρωση από το σωματείο εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο με τον πρόεδρο των εργαζομένων Ντίνο Μηνδρινό να καλεί την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΓΝΒ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου