ΤΟΠΙΚΑ

Εκοψαν την πίτα τους οι γεωπόνοι της Μαγνησίας

εκοψαν-την-πίτα-τους-οι-γεωπόνοι-της-μα-916353

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στο Xenia Yacht Club Volos.

Σύσσωμο το πολιτικό και επιστημονικό προσωπικό της πόλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τυχεροί της βραδιάς o συνάδελφος Γεώργιος Ζεγγίνης, που κέρδισε το φλουρί με δώρο διήμερη διαμονή στο Ξενώνα «Λεωνίδας» στην Ξινόβρυση προσφορά του κυρίου Αναστασίου Λεωνίδα και o συνάδελφος Κυριάκος Μωραϊτίδης που κέρδισε ένα smart watch προσφορά του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής του ΥΠΑΑΤ Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος, οι Βουλευτές Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, η πρώην Υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, Απόστολος Μαλαματίνης, Μιχάλης Καπουρνιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άρης Σαββάκης, Απόστολος Νάσιος, Ευθύμιος Τζούνης, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος Δημήτρης Ντογκούλης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπονικών Συλλόγων Δημήτρης Σοφολόγης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου κ. Ιωάννης Κόνσουλας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Στρατηγόπουλος, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τίνα Κλάρα, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Ματσιόλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χημικών Στέργιος Γούναρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας Νίκος Αθανασάκης, η Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Φιλίτσα Γρηγορίου, ο Αντιπρόεδρος και η Αν. Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ Νίκος Πλουμιστός και Ευαγγελία Διανελλάκη, εκπρόσωποι της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Π. Θ. , εκπρόσωποι του ΤΕΕ, Διευθυντές και εκπρόσωποι γεωπονικών υπηρεσιών ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΚΕΠΥΕΛ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΔΑΟΚ του Νομού, πλήθος Συναδέλφων, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λάμπρος Κωνσταντίνος αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, ευχαρίστησε τον Γ. Γραμματέα του ΥπΑΑΤ, τους συναδέλφους αλλά και τους προσκεκλημένους τόσο για την παρουσία τους, όσο και για την συνεχή συνεργασία τους με τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Η ομιλία του προέδρου κινήθηκε στον άξονα της εξωστρέφειας που επιδεικνύει ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας τα τελευταία χρόνια και της άψογης συνεργασίας που έχει με όλους τους φορείς κάνοντας παράλληλα μια σύντομη αναδρομή στις ενέργειες του Συλλόγου το προηγούμενο διάστημα.

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας :

1) Έχει υγιή οικονομική διαχείριση.

2) Αντλεί οικονομική στήριξη από τα Ευρωπαϊκά και Κρατικά προγράμματα που συμμετέχει.

3) Συνέβαλε στην ιστορική απόφαση από το ΣΤΕ μετά από την παρέμβαση των Γεωπονικών Συλλόγων, για την απόδοση των γεωργικών εκτάσεων στους αγρότες καλλιεργητές και τους πολίτες, αλλά και την αποδέσμευση από τους δασικούς χάρτες, στους οποίους εσφαλμένα είχαν συμπεριληφθεί.

4) Συνεχίζει τη συνεργασία με όλους τους Επιστημονικούς Φορείς και Συλλόγους του Νομού, αλλά και με τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τις Ομοσπονδίες για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή και τα μέλη του.

5) Συμμετέχει, μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με την Ομάδα Γαρδενοπαραγωγών του Νομού Μαγνησίας με τίτλο : «Χρήση σύγχρονης τεχνολογίας απομακρυσμένης υποστήριξης για την αειφορική διαχείριση των μονάδων παραγωγής γαρδένιας (Gardenia jasminoides Ellis) στον Νομό Μαγνησίας».

6) Θα εκδώσει βιβλίο-μελέτη για την Ιστορία των Γεωπόνων στον Νομό από τις αρχές του αιώνα, που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι κόπο και χρόνο ο συνάδελφος Νίκος Λεφούσης.

7) Έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση στα νέα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς των γεωπόνων στο Νομό Μαγνησίας αποτυπώνεται στα τιμητικά λόγια του πρωθυπουργού στα μέλη του Συλλόγου κατά την επίσκεψη του στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο του Αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής παρουσία του ΥΠΑΑΤ κ. Γεωργαντά και πλήθους συναδέλφων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου