ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία στα αγροτικά μπλόκα

αυλαία-στα-αγροτικά-μπλόκα-916092

«Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι», λένε και προγραμματίζουν άλλες μορφές δράσης

Πέφτει σήμερα η αυλαία των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, με τους αγροτοσυνδικαλιστές του μπλόκου Ριζομύλου να προαναγγέλλουν άλλες μορφές δράσης για να αναδείξουν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Μετά από 3,5 εβδομάδες τα τρακτέρ, που ήταν παρατεταγμένα στην άκρη του δρόμου στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, θα αποχωρήσουν σήμερα συντεταγμένα, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στη Λάρισα μεθαύριο Παρασκευή για να του θέσει για μια φορά ακόμη τα αιτήματα.

«Αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι, με τους αγώνες μας μπορούμε να αποσπάσουμε κάποιες λύσεις και κατακτήσεις αν και κανένα ουσιαστικό αίτημα δεν ικανοποιήθηκε», τόνισε χθες ο κ. Γεωργαδάκης σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αιτήματα των αγροτών δεν έχουν δικαιωθεί πλήρως, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε μόνο 76 εκατ. ευρώ για το αγροτικό πετρέλαιο για το 2023, υπήρξε δέσμευση για την τιμή ρεύματος στα 00,7 € την κιλοβατώρα και αναπλήρωση εισοδήματος σε μια σειρά προϊόντα.

«Αυτά είναι κατάκτηση των μαζικών συλλαλητηρίων» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που θα συμμετάσχει στο αυριανό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας, στον Βόλο, στις 18:00 κατά της ακρίβειας και των πλειστηριασμών.

«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και με άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για τοπικά ζητήματα, γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα, η ύπαιθρος και τα χωριά είναι σε απαξίωση, οι υποδομές είναι κατεστραμμένες, η υγεία είναι υποβαθμισμένη και τα σχολεία κλείνουν. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να αναγκάσουμε την οποιαδήποτε κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας, δεν περιμένουμε «σωτηρία» από πουθενά αλλού, από κανένα «σωτήρα»», συνέχισε ο κ. Γεωργαδάκης, καλώντας τους αγρότες να συσπειρωθούν στις τάξεις του ταξικού αγροτικού κινήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου