ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία στο νοσοκομείο του Βόλου

διαμαρτυρία-στο-νοσοκομείο-του-βόλου-916072

Σήμερα στις 11:00 στην είσοδο του νοσοκομείου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Βόλου σύμφωνα με την Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου «Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου αποφασίστηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου στις 11:00 η ώρα, να πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία ως τοπική μορφή δράσης σύμφωνα με την Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ. Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας αλλά και τις εργασιακές μας διεκδικήσεις.

Η Κυβέρνηση μέσω του Κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας μας ανακοίνωσε αυξήσεις στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας. Οι αυξήσεις είναι παραπλανητικές και αφορούν μόνο το προσωπικό που εντάθηκε σε παραπάνω κατηγορία του επιδόματος. Όσο για το ύψος της αύξησης του επιδόματος κυμαίνεται από 0,5 εως 2 ευρώ την ημέρα.

Οι προσθήκες στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, είναι στις ειδικότητες: Φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακοποιοί, και οδοντοτεχνίτες.

Εκτός του επιδόματος είναι: Το Προσωπικό Φύλαξης, Το Διοικητικό προσωπικό, Λογοθεραπευτές, το προσωπικό της πληροφορικής, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, οι Ψυχολόγοι, οι Διαιτολόγοι, και οι Βοηθοί Διαιτητικής. Οι ΔΕ Μάγειρων και ΔΕ Ελαιοχρωματιστών κόβονται τελείως από το επίδομα.

Όπως ίσχυσαν τα μέτρα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός, ράπιντ τεστ, χρήση μάσκας, αναστολές εργασίας, αναστολή Κανονικών Αδειών για το σύνολο των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία χωρίς να εξαιρεθεί καμιά ειδικότητα, αναγνωρίζοντας έτσι ότι πρόκειται για έναν αμιγώς ανθυγιεινό χώρο εργασίας, με κίνδυνο έκθεσης για όλους, έτσι και η χορήγηση του επιδόματος θα πρέπει να γίνει σε όλες τις ειδικότητες.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι οι ειδικότητες που όπως φαίνονται εξαιρούνται, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς ή εργάζονται σε χώρους διασποράς μικροβίων και ασθενειών».

Οι γιατροί μέσω της διαμαρτυρίας απαιτούν και διεκδικούν διπλασιασμό του Ανθυγιεινού Επιδόματος και επέκτασή του σε όλους τους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου. Επαναφορά του νοσοκομειακού επιδόματος. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και μόνιμες προσλήψεις. Αυτόματη αναπλήρωση συναδέλφων που αποχωρούν με σύνταξη ή παραίτηση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών, ΟΑΕΔ και εργολαβικών. Αυξήσεις 10% στους μισθούς όπως δόθηκε στους ιατρούς, κατώτατο μισθό υγειονομικών στα 1.000 ευρώ και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου