ΤΟΠΙΚΑ

«Κάντε κάτι, η Ελλάδα μειώνεται»

κάντε-κάτι-η-ελλάδα-μειώνεται-916059

Ηχηρή προειδοποίηση για το δημογραφικό που ταλανίζει διαχρονικά τη χώρα, με επιστολή στον πρωθυπουργό

Με το δημογραφικό να αποτελεί πλέον βραδυφλεγή βόμβα έτοιμη να σκάσει στη χώρα και τον πληθυσμό να βαίνει μειούμενος καθώς ο αριθμός των οικογενειών ολοένα συρρικνώνεται, οι θάνατοι να υπερτερούν των γεννήσεων και το 2022 να καταγράφονται μόνο 65.000 γεννήσεις στη χώρα, οι τρίτεκνοι τονίζουν τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων στη μη θέσπιση κινήτρων ικανών να αντιστρέψουν την κατάσταση και χτυπούν ηχηρό καμπανάκι.

Η πανελλαδική ομοσπονδία τριτέκνων απέστειλε επιστολή και ζητεί συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι αν δεν λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα οι ελπίδες για να έρθει ανάπτυξη σ αυτήν την χώρα είναι μηδαμινές. Στη διοίκηση της πανελλαδικής ομοσπονδίας αναπληρωτής γραμματέας έχει εκλεγεί ο Γιάννης Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αλμυρού.

«Θα υπάρξουν προβλήματα στο ασφαλιστικό, στα Εργασιακά αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Καμία χώρα δεν μπορεί να λειτουργεί φυσιολογικά εφόσον δεν υπάρχουν νέοι. Και οι νέοι έρχονται όταν υπάρχουν παιδιά, όταν υπάρχουν οικογένειες όταν υπάρχουν γεννήσεις» προειδοποιεί και καλεί την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα, θεσπίζοντας κίνητρα που θα παρακινήσουν τα νέα ζευγάρια να δημιουργήσουν μεγάλες οικογένειες.

Κυρίαρχο για την Ομοσπονδία είναι να χαρακτηριστούν οι τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες δια βίου.

Θέσπιση οικονομικών κινήτρων

Οι τρίτεκνοι εκτιμούν πως μόνο με μία γενναία δημογραφική πολιτική από το πρώτο κιόλας παιδί, μπορεί να δημιουργηθούν προϋποθέσεις βελτίωσης των δεικτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούν ότι πρέπει να θεσπιστούν κι οικονομικά κίνητρα, όπως αύξηση του επιδόματος κάθε παιδιού στα 100 ευρώ, αλλά και ένταξη των μανάδων με τρία παιδιά οι οποίες κατά επιλογήν δεν θα εργάζονται στο ταμείο ανεργίας μέχρι να κλείσει το τρίτο παιδί τα 6 έτη.

Η Ομοσπονδία ζητεί επίσης να υλοποιηθούν επιδοτούμενα προγράμματα εργασίας για γονείς με τρία τέκνα και άνω, καθώς επίσης να δοθούν φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα σε εργοδότες, για την πρόσληψη μητέρων με τρία τέκνα και άνω.

Ανακούφιση επίσης θα έδινε ο διπλασιασμός του επιδόματος στέγασης για όλους τους γονείς, και αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων για τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω, καθώς και η χρηματοδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού, μπαταρίας και αντλίας θερμότητας στα σπίτια των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω.

«Η λύση του δημογραφικού προβλήματος περνά μέσα από την τρίτεκνη οικογένεια», καταλήγει η Ομοσπονδία αναμένοντας να καθοριστεί συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, ώστε διά ζώσης πλέον να τεθούν τα παραπάνω ζητήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου