ΤΟΠΙΚΑ

Δράση μετάβασης από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό

δράση-μετάβασης-από-το-νηπιαγωγείο-στ-915802

Πραγματοποίησε το 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δράση μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο για το 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Βασικός σκοπός του σχεδίου δράσης του Νηπιαγωγείου είναι η ομαλή μετάβαση των νηπίων από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο.

Τα νήπια του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου και οι μαθητές της Α’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου έκαναν μαζί το μάθημα των αγγλικών. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου κ. Ευαγγελία Σδρούλια και τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Αρίστη Αγερώτη και Ελένη Παπαδημητρίου, το διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κ. Γιώργο Μεταφετζή και την κ. Παναγιώτα Μπουκουβάλα εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας στην Α ‘ τάξη του δημοτικού, η οποία διδάσκει το μάθημα των αγγλικών και στο 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου.

Αρχικά ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου υποδέχτηκε τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και τους ξενάγησε στους χώρους του σχολείου όπως η αυλή, η είσοδος, η αίθουσα του ολοήμερου, η αίθουσα εκδηλώσεων, το γραφείο των δασκάλων και του διευθυντή, το κυλικείο και οι τάξεις. Στη συνέχεια τα παιδιά οδηγήθηκαν στην Α τάξη του σχολείου όπου η κ. Παναγιώτα Μπουκουβάλα και οι μαθητές της τάξης παρουσίασαν στα νήπια την τάξη. Στη συνέχεια τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου έκαναν μαζί το μάθημα των αγγλικών. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παιχνίδι στην αυλή του δημοτικού.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε τη δεύτερη δράση του σχεδίου δράσης του Νηπιαγωγείου. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και θα ακολουθήσει και επόμενη με το 25ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου