ΤΟΠΙΚΑ

Μαγνησιώτικη συνταξιουχική συγκέντρωση αύριο στον Βόλο

μαγνησιώτικη-συνταξιουχική-συγκέντρ-915772

Κινητοποίηση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας

Μαγνησιώτικη συγκέντρωση διεκδίκησης πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ), ΝΑΤ, ΟΑΕΕ (ΤΑΕ) και ΑΓΕΤ.

Σε συνέντευξη Τύπου για την κινητοποίηση εκπρόσωποι συλλόγων συνταξιούχων απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν αύξηση σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων τους και καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Επίσης απαιτούν την άμεση έκδοση των συντάξεων, κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία και της εισφοράς αλληλεγγύης του ν. 3865/10 ΑΚΑΓΕ.

Παράλληλα οι συνταξιουχικές οργανώσεις θέτουν ζήτημα άμεσης πρόσληψης προσωπικού στην υγεία – δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άμεσης καταβολής των συνδρομών 0,20 € για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως αυξήσεις το ποσοστό 7,75% που δίνεται σε μια μερίδα συνταξιούχων δεν καλύπτει ούτε τον τιμάριθμό 9,9%. Όταν η αύξηση αυτή δεν αφορά τις επικουρικές συντάξεις, πέφτει στο σύνολο του εισοδήματος 5 με 6% μειώνοντας περισσότερο την αγοραστική τους δύναμη. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το 2016 δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, ενώ το πληρωμένο δώρο Χριστουγέννων έγινε επίδομα για αγορές 250 ευρώ», παρατήρησαν επίσης οι Κρυσταλλία Τζαλαζίδου, εκ μέρους των συνταξιούχων του Δημοσίου, Γιάννης Γεωργακόπουλος εκ μέρους των συνταξιούχων Εμπόρων, Δημήτρης Μαργαρίτης για τον Σύλλογο συνταξιούχων ΑΓΕΤ, Κώστας Γερογιάννης για τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) και Γιώργος Ρούσσας, για τους συνταξιούχους ΙΚΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου