ΤΟΠΙΚΑ

Αγκυρες σε δύο… λιμάνια ρίχνει σεΐχης του Κατάρ

αγκυρες-σε-δύο-λιμάνια-ρίχνει-σεΐχης-915622

Θέλει να ρίξει ο σεΐχης του Κατάρ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ο οποίος μετά την πρόταση για εκμετάλλευση του λιμανιού του Βόλου μέσω της QTerminals, έκανε επίσημη πρόταση για αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο σεΐχης Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι (Sheikh Jassim bin Hamad al-Thani), πρόεδρος μιας από τις τράπεζες του Κατάρ, της QIB, κατέθεσε προσφορά εξαγοράς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Καταριανός κροίσος, είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ και θέλει να επαναφέρει τους «κόκκινους διαβόλους» στις παλιές τους δόξες, δίνοντας έμφαση στους νέους ποδοσφαιριστές και τις υποδομές.

Δεν θα έχει κανένα χρέος και όλα τα κέρδη θα επενδύονται ξανά στον σύλλογο μέσω του Ιδρύματος 92.

Η Raine Group, η οποία οργανώνει την πιθανή πώληση για λογαριασμό της οικογένειας των Αμερικανών Glazer, ζήτησε οι αρχικές προσφορές να υποβληθούν μέχρι τις 12 το βράδυ ώρα Ελλάδος, την περασμένη Παρασκευή.

Παρά το γεγονός πως δεν αποκαλύπτεται το ποσό της προσφοράς, ρεπορτάζ του εξωτερικού αναφέρουν ότι κυμαίνεται περίπου στις 5 δισ. λίρες.

Η ενημέρωση που δημοσιοποίησε το Sky Sports για την προσφορά του σεΐχη:

«Ο σεΐχης Jassim Bin Hamad Al Thani επιβεβαίωσε την υποβολή προσφοράς για το 100% της Manchester United Football Club.

Η προσφορά σχεδιάζει να επαναφέρει τον σύλλογο στην παλιά του αίγλη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και – πάνω απ’ όλα – θα επιδιώξει να θέσει τους φιλάθλους στο επίκεντρο του Manchester United Football Club για άλλη μια φορά.

Η προσφορά θα είναι εντελώς χωρίς χρέη μέσω του Ιδρύματος Nine Two Foundation του Σεΐχη Τζασίμ, το οποίο θα επιδιώξει να επενδύσει στις ποδοσφαιρικές ομάδες, στο προπονητικό κέντρο, στο γήπεδο και στις ευρύτερες υποδομές, στην εμπειρία των φιλάθλων και στις κοινότητες που υποστηρίζει ο σύλλογος.

Το όραμα της προσφοράς είναι η ποδοσφαιρική ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φημίζεται για την ποδοσφαιρική αριστεία και να θεωρείται η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την προσφορά θα ανακοινωθούν, όταν είναι απαραίτητο, εάν και εφόσον εξελιχθεί η διαδικασία υποβολής προσφορών».

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από τις 5 Φεβρουαρίου 2023, η πλευρά του σεΐχη Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι θέλει να επενδύσει και στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, αλλά η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει ακόμη αρκετές ημέρες.

Συγκεκριμένα, έχει ολοκληρωθεί για την ώρα η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 67% του πακέτου των μετοχών του λιμένος Βόλου και στην ανακοίνωση που έχει εκδώσει το ΤΑΙΠΕΔ, ανάμεσα στον σεΐχη, βρίσκονται ακόμη επτά επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου