ΤΟΠΙΚΑ

Σε κλίμα συγκίνησης η μαθητική εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα

σε-κλίμα-συγκίνησης-η-μαθητική-εκδήλω-915469

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η σημερινή, εξ αναβολής λόγω κακοκαιρίας, εκδήλωση προς τιμήν των θυμάτων του Ολοκαυτώματος που διοργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Βόλου σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.

Τα θύματα του Ολοκαυτώματος, και κυρίως το ενάμισι εκατομμύριο νέων, που έχασαν τη ζωή τους, την τραγική εκείνη περίοδο, που είναι γραμμένη στο βιβλίο της ιστορίας με τα πιο μελανά χρώματα, θα τιμήσουν μαθητές της Μαγνησίας σε κεντρική εκδήλωση, που ξεκίνησε σήμερα στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης, πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην εκδήλωση που ξεκίνησε από το Πνευματικό Κέντρο της ΙΜΔ και κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας για δενδροφύτευση στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα.

«Είναι πάρα πολύ σημαντική η συμμετοχή, είναι πολύ εντυπωσιακή η διοργάνωση και νομίζω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά από το Υπουργείο Παιδείας το οποίο δεν επιτρέπει στους μαθητές να ξεχάσουν. Κάνουμε σεμινάρια, επιμορφώσεις και δράσεις, έχουμε ηγετικό λόγο στο να μην ξεχαστεί το Ολοκαύτωμα και, ευτυχώς, οι εκπαιδευτικοί μας και όλη η κοινότητα αντιδρούν θετικά. Ποτέ λοιπόν ξανά χάρη σε αυτή τη νέα γενιά που γνωρίζει, θυμάται και αντιδρα» ανέφερε η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου, Γιάννης Καραφέρης ανέφερε «Σήμερα οι μαθητές μας έκαναν ένα μάθημα ιστορίας. Εγιναν ένα με το 1,5 εκάτ. Εβραιόπουλα που θανατώθηκαν από ένα ναζιστικό καθεστώς. Το σύνθημά μας λοιπόν είναι «Ποτέ Ξανά»».

«Αποτελεί μία πρωτοποριακή εκδήλωση σε πανελλήνια κλίμακα. Είναι μία εκδήλωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας την οποία την έχει αναλάβει και την έχει φέρει εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο το 1ο Γυμνάσιο Βόλου. Οι μαθητές, μέσα από αυτήν την εκδήλωση, δήλωσαν ότι θέλουν έναν κόσμο καλύτερο, έναν κόσμο πιο δίκαιο, κανενός είδους ρατσισμού και μισαλλοδοξίας. Δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν για να μην υπάρξει ποτέ ξανά κανένα Ολοκαύτωμα κανένα έγκλημα εναντίον κανενός στην ανθρωπότητα» δήλωσε με τη σειρά το ο Προϊστάμενος της Δ/βθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου