ΤΟΠΙΚΑ

Το «Θαύμα» έγινε ξανά!

το-θαύμα-έγινε-ξανά-915230

Μια ξεχωριστή βραδιά στην Εξωραϊστική Βόλου με πλήθος κόσμου, εκπλήξεις και τιμητικές διακρίσεις – Αποθεώθηκε ο Πάνος Κόκκινος σε μια σπάνια εμφάνιση!

Πίστεψε, ζήσε, γίνε το «Θαύμα», κάποιος εκεί έξω το περιμένει… Με το σύνθημα της Δράσης ξεκίνησε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Φιλανθρωπικής Δράσης «Θαύμα» την περασμένη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου.

Το «Θαύμα», για ακόμη μια φορά στον ενάμισι χρόνο λειτουργίας του, έδωσε χαρά σε οικογένεια συμπολίτη μας, που ο σύζυγος και πατέρας ακρωτηριάστηκε πρόσφατα. Τα έσοδα της εκδήλωσης προσφέρθηκαν για την αντιμετώπιση ιατρικών εξόδων και καθημερινών προβλημάτων, που υπάρχουν στην οικογένεια, μετά το θέμα υγείας που προέκυψε.

Τη διοργάνωση της βραδιάς είχε αναλάβει η Σοφία Μαχαιρίτσα, μια γυναίκα που η στήριξη της στο «Θαύμα», από το καλοκαίρι του 2021 είναι μεγάλη, σημαντική και ουσιαστική. Η συνεργασία της με το τουριστικό γραφείο Holiday και την Εφη Γανωτή, χάρισε στο «Θαύμα» το φλουρί της πίτας, ένα 5ημερο ταξίδι αξίας 535ευρώ, που το κέρδισε η τυχερή 12χρονη Ιωάννα Πύλιου. Προς έκπληξη των παρευρισκόμενων, φλουρί υπήρχε σε όλα τα κομμάτια, με δώρο για όλους στην έξοδο, προσφορά του «Πέτρινου Φαρμακείου».

Τα πεντανόστιμα εδέσματα για τους καλεσμένους, όπως και την πιο γευστική βασιλόπιτα, είχαν ετοιμάσει το Δημόσιο ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής, η εκπαιδεύτρια Ευσταθία Σκούρα, και οι μαθητές του.

Την εκδήλωση συντόνισε η Σκοπελίτισσα Αθηνά Ντάκη, μέλος του Δ.Σ. Φάρος Σκοπέλου, η οποία αναφέρθηκε στο όραμα του «Θαύματος» που είναι να καταφέρει να απαλύνει τον πόνο και τη στεναχώρια όσων περισσότερων γίνεται.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η πρόεδρος του «Θαύματος» Νίκη Πρίντζου, η οποία δήλωσε τη μεγάλη συγκίνησή της μπροστά στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της εκδήλωσης. «Στο Θαύμα δεν διαλέγουμε ποιον θα βοηθήσουμε. Ελέγχουμε, όμως, με προσοχή, για να μην αδικήσουμε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη», τόνισε και ευχαρίστησε όλους και τον καθένα προσωπικά για τη στήριξή τους.

Η εντυπωσιακή βραδιά, που διοργανώθηκε με κάθε λεπτομέρεια και απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια από όλους, είχε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργιθέας παρουσίασε το βιβλίο του, «Η Αργιθέα των Αγράφων – Μια ανυπόταχτη γωνιά της Ευρώπης». Το βιβλίο εξέδωσε ο Σύλλογος Αργιθεατών Μαγνησίας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής επανάστασης. Διακόσια βιβλία προσφέρθηκαν προς πώληση στο «Θαύμα» για τη στήριξη του σκοπού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Χορευτικό Τμήμα Αργιθέας, ενώ ομιλητές ήταν ο εκπαιδευτικός, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Μαγνησίας και συντονιστής για την έκδοση του βιβλίου Νίκος Παπαρούνας και η αρθρογράφος, αντιπρόεδρος της Δράσης Κική Γιαμουρίδου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν επιχειρήσεις, πολίτες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που στάθηκαν πυλώνες και συνοδοιπόροι στην προσπάθεια και στο έργο που επιτελείται από το «Θαύμα». «Η αγάπη, ο αλτρουισμός και ο εθελοντισμός τους, βοήθησαν προκειμένου να επιτευχθούν μικρά και μεγάλα Θαύματα σε συνανθρώπους μας», όπως τόνισε η Αθηνά Ντάκη.

Η τεράστια έκπληξη της βραδιάς!

Μια μεγάλη έκπληξη, όμως, περίμενε το κοινό στο τέλος της εκδήλωσης. Η γνωστή οικογένεια μουσικών Κόκκινου, έδωσαν ένα φινάλε που χρόνια είχε να ακούσει το κοινό του Βόλου. Ο Τόλης Κόκκινος, ο Τζίνος Κόκκινος και Guest Star της βραδιάς ο πατέρας Πάνος Κόκκινος τους ταξίδεψαν όλους σε περασμένες εποχές, σε μια άλλη νοσταλγική εποχή, με το κοινό να συγκινείται και να τους αποθεώνει!

Ο εξαίρετος Πάνος Κόκκινος είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί σε κοινό και ο λόγος της εμφάνισής του ήταν η στήριξη στο Θαύμα. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει περήφανους τους Έλληνες, κατακτώντας τρεις συνεχόμενες φορές το βραβείο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Μαζί τους συνεργάστηκαν ο Θανάσης Γατής στο σαξόφωνο και ο Γιώργος Σταμούλης στο μπουζούκι. Τον Τζίνο Κόκκινο και τον Θανάση Γατή, συνόδευσε χορευτικά η δασκάλα χορού Ζωή Ακριβούση.

Η πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της δράσης «Θαύμα» Νίκη Πρίντζου, το Δ.Σ. Κική Γιαμουρίδου και Βάγια Καναβού και όλα τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία συνεχίζουν τον αγώνα βοήθειας και στήριξης δίπλα στον συνάνθρωπο, ευχαρίστησαν θερμά όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση: πολίτες, εθελοντές, επιχειρηματίες, εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, εκπροσώπους φορέων και αρχών.

Ανάμεσα σε όσους τιμήθηκαν από το Θαύμα, τρία ΜΜΕ: Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (Βάσω Σαμακοβλή), Astra TV (Σάκης Κοκκίνης), Thenewspaper (Ακης Σώμογλου)

Η εντυπωσιακή βραδιά, που διοργανώθηκε με κάθε λεπτομέρεια και απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια από όλους

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου