ΤΟΠΙΚΑ

Ακουσε ότι θα μπει φυλακή και… λιποθύμησε

ακουσε-ότι-θα-μπει-φυλακή-και-λιποθύμ-914474

Κομπάρσος στους «Ψίθυρους Καρδιάς», πέρασε αμέσως στο πετσί του ρόλου, όταν άκουσε την καταδίκη του

Θεατρικά σκηνικά χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με πρωταγωνιστή τον πρώτο mediator στον Βόλο μεταξύ της κοινότητας Ρομά στο Αλιβέρι, με τις δημοτικές δομές υποστήριξης, τους θεσμούς και τους φορείς.

Ηταν 18 χρονών ο Βαλάντης, όταν ανέλαβε τη θέση του διαμεσολαβητή, προκειμένου να μεταφέρει τα αιτήματα της κοινότητας στον δήμο και να «επιστρέφει» τις καλές πρακτικές στους συμπολίτες του. Αποτελούσε τη «γέφυρα» επικοινωνίας και συνεργασίας.

Κομπάρσος στο γνωστό τηλεοπτικό σίριαλ «Ψίθυροι Καρδιάς», μπαινοβγαίνει στις φυλακές από τα 20 και χθες μόλις του ανακοινώθηκε ότι θα μεταφερθεί στις φυλακές της Λάρισας για κλοπή ενός δίκυκλου και επίθεση στους αστυνομικούς, λιποθύμησε. Ο εισαγγελέας της έδρας, όμως, δεν του έδωσε σημασία και συνέχισε τις ερωτήσεις.

-Είστε εσείς που πρωταγωνιστήσατε σε ένα σίριαλ;

Αμέσως, ο 49χρονος σήμερα Βαλάντης ξέχασε πως είχε σωριαστεί λιπόθυμος και πετάχτηκε όρθιος για να απαντήσει θετικά.

Από την ηλικία των 20 ετών έχει «ρημάξει» στις κλοπές σπίτια και επιχειρήσεις σε όποια περιοχή και εάν ζει. Προχθές συνελήφθη στη Νέα Ιωνία με κλεμμένο μηχανάκι και είπε στο δικαστήριο πως πήγε σε μια μάντρα για να πάρει παλιοσίδερα, ανάμεσα σε αυτά και μια μηχανή. Αντί, όμως, να πάρει τη μηχανή για την ανακύκλωση, πήρε κατά λάθος μια άλλη… με αριθμό κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί τον περικύκλωσαν για να τον συλλάβουν και τους επιτέθηκε, ενώ στο δικαστήριο τούς κατηγορούσε για ρατσισμό.

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών χωρίς αναστολή, ενώ βρισκόταν ελεύθερος με εισαγγελικές διατάξεις για τρία κακουργήματα.

«Θα το βρείτε από τον Θεό», φώναζε αναχωρώντας για τις φυλακές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου