ΤΟΠΙΚΑ

Γιατρός προειδοποιεί για απάτη: Ζητούν 15.000 ευρώ για Βολιώτισσα μητέρα

γιατρός-προειδοποιεί-για-απάτη-ζητού-914430

Η ανάρτηση για το δράμα ασθενούς από τον Βόλο, που έκανε τον γνωστό θωρακοχειρουργό Δημήτρη Κυπαρισσόπουλο να παρέμβει δημόσια

Τρεις διαδοχικές αναρτήσεις τις οποίες αναπαραγάγουν τις τελευταίες μέρες διάφοροι χρήστες στα social media, μέσω των οποίων γίνεται δημόσια έκκληση για να συγκεντρωθούν 15.000 ευρώ, προκειμένου να χειρουργηθεί στον πνεύμονα μία 40χρονη Βολιώτισσα, μητέρα παιδιών του δημοτικού, προκάλεσε τη δημόσια παρέμβαση του γνωστού θωρακοχειρουργού Δημήτρη Κυπαρισσόπουλου που μεγάλωσε στον Βόλο, καθώς θεωρεί ότι μέσα από τις αναρτήσεις «φωτογραφίζεται» ως ο γιατρός που θα κάνει την επέμβαση.

Ο κ. Κυπαρισσόπουλος ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν έχει μιλήσει καν με την ασθενή, δεν έχει εικόνα της κατάστασής της και επιπροσθέτως δεν μπήκε καν θέμα χρημάτων.

Με τα όσα επισημαίνει ουσιαστικά αφήνει αιχμές ότι ενδεχομένως να πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης και εφιστά την προσοχή κυρίως αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων.

Η ανάρτηση που προκάλεσε την παρέμβαση

Στην ανάρτηση που έχει αναπαραχθεί ακόμη και από ευρύτερες ομάδες χρηστών στα social media, αλλά και συλλόγους γονέων που ασχολούνται με θέματα οικογένειας αναφέρεται: «15.000 ευρώ! Αυτό το ποσό απαιτείται για να βρει μία νέα γυναίκα την υγεία της με τη βοήθεια χειρουργών και του Θεού, αλλά και τη δική μας. Για αυτή δυσβάσταχτο. Για όλες μας, όσες είμαστε σε κάθε μαμαδίστικη ομάδα, εκατοντάδες ή χιλιάδες, είναι μία μικρή συνεισφορά… 2-3-5 ευρώ από όλες μας για μία που έχει ανάγκη άμεσης επέμβασης στον πνεύμονα. Εχει παιδιά και τη χρειάζονται. Υπάρχει και αριθμός Λογαριασμού. Αντε όλες μαζί να βοηθήσουμε τη φίλη μας να το παλέψει. Είναι χρυσό κορίτσι».

Τι επισημαίνει ο γιατρός

Στη δημόσια ανάρτησή του ο κ. Κυπαρισσόπουλος θεωρώντας ότι «φωτογραφίζεται» επισημαίνει: «Με αφορμή ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου της περιοχής του Βόλου που γέμισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που αφορά στην έκκληση για βοήθεια προκειμένου να συγκεντρωθεί μεγάλο χρηματικό ποσό ώστε να χειρουργηθεί μια μητέρα δυο παιδιών, που προφανώς βρίσκονται στο σχολείο αυτό, “από τον πολύ γνωστό και αγαπητό Βολιώτη γιατρό στο Ιασώ”, έχω να κάνω την ακόλουθη δήλωση, ως φωτογραφιζόμενος: «Ουδέποτε είδα ή εξέτασα την εν λόγω ασθενή και φυσικά ποτέ δεν την προγραμμάτισα για χειρουργείο. Έχει επικοινωνήσει μαζί μου άτομο του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος όπως και φιλικά της πρόσωπα και τους έχω κατευθύνει ώστε να δούμε αν τελικά μπορεί και με ποιο τρόπο να χειρουργηθεί. Αυτή τη στιγμή ακόμα λείπουν βασικά κομμάτια του παζλ και φυσικά καμία απόφαση δεν μπορεί να παρθεί αν δεν γνωρίσω και μιλήσω αλλά και εξετάσω την ασθενή.

Ακόμα όμως και να την είχα προγραμματίσει για επέμβαση, όσοι με γνωρίζουν τόσο προσωπικά αλλά και «επαγγελματικά» έχοντας υπάρξει ασθενείς μου, ξέρουν τον τρόπο που σκέφτομαι και λειτουργώ και σίγουρα δε θα επέτρεπα να φτάσει το πράγμα εκεί. Ας μη μπούμε σε λεπτομέρειες…

Συνεπώς, η λήψη αυτής της πρωτοβουλίας «εκ μέρους του συλλόγου», όσο και να θέλω να την δω με καλό μάτι και να την επαινέσω και να την υποστηρίξω, φοβάμαι μήπως δεν προέρχεται από έναν οργανισμό όπως ένα δημόσιο σχολείο και έναν σύλλογο γονέων, καθώς θα ήταν εύλογο να επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου για να επιβεβαιώσει τα γεγονότα, αν το ποσό αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στο τι ακριβώς αφορά, αλλά και να ζητήσει την άδεια μου να με φωτογραφίσουν σαν τον χειρουργό που θα αναλάβει την περίπτωση της ασθενούς αυτής.

Δυστυχώς κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μου με το εν λόγω σχολείο κατέστη άκαρπη εν μέσω χειρουργείων, αλλά και του ιδιαίτερα βεβαρημένου προγράμματος μου.

Επιφυλάσσομαι για περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση όταν αυτό καταστεί εφικτό, αλλά και επί παντός νομίμου δικαιώματος μου σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι όλα αυτά γίνονται για ιδιοτελή οφέλη κάποιων, το οποίο απεύχομαι».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου