ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία υποψηφίων του ΚΚΕ σε σχολεία του Βόλου

περιοδεία-υποψηφίων-του-κκε-σε-σχολεί-914359

Αντιπροσωπεία των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Βασίλη Μεταξά, Απόστολο Ριζόπουλο και Γιάννα Παπαδημητρίου επισκέφθηκε το 15ο και το 24ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Λύκειο Βόλου.

Ο Απόστολος Ριζόπουλος στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στο ζήτημα της αξιολόγησης που κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ανέδειξε το “Γολγοθά” των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών οι οποίοι μετά από χρόνια περιπλάνησης και υπηρέτησης σε σχολεία, τώρα καλούνται να αξιολογηθούν προκειμένου να κριθούν κατάλληλοι, ενώ κατήγγειλε την προκλητική απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΚΚΕ για την άμεση μονιμοποίηση τους από τη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βασίλης Μεταξάς είπε για τους πενιχρούς μισθούς των εκπαιδευτικών που τελειώνουν πολύ πριν τελειώσει ο μήνας. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πάρει καμιά αύξηση τα τελευταία 12 χρόνια. Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει, όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά όλους τους εργαζόμενους στη φτώχεια και στην ανέχεια. Αναφέρθηκε ακόμα στη λειψή χρηματοδότηση του κράτους προς τα σχολεία που τα οδηγεί στην αναζήτηση χορηγών για να καλύψουν τις ανάγκες τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Γιάννα Παπαδημητρίου στην παρέμβαση της τόνισε ότι δεν υπάρχουν “σωτήρες” που θα φέρουν τη λύση από ψηλά και ότι μόνο οι εργαζόμενοι μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία τους μπορούν να έχουν κατακτήσεις στην κατεύθυνση της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου