ΤΟΠΙΚΑ

Κρατήσεις από μέρες για τσίκνισμα

κρατήσεις-από-μέρες-για-τσίκνισμα-9145

Την τιμητική τους αναμένεται να έχουν σήμερα οι ψησταριές και οι ταβέρνες της πόλης με αφορμή το έθιμο του τσικνίσματος, που ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της αποκριάς. Όπως τόνισαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επαγγελματίες του χώρου, παρά την οικονομική κρίση έχουν δεχθεί κρατήσεις για την σημερινή ημέρα από την περασμένη εβδομάδα ωστόσο δεν περιμένουν «μεγάλους λογαριασμούς» όπως συνέβαινε στο παρελθόν τέτοια ημέρα. Από την άλλη πλευρά βέβαια αρκετά άτομα θα επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη με ψήσιμο κρεάτων στο σπίτι…

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τσιργή

Από τις προηγούμενες ημέρες ήδη οι ψησταριές και οι ταβέρνες του Βόλου εφοδιάστηκαν με μπριζόλες, παϊδάκια, κοκορέτσια, κεμπάπ και διάφορα άλλα κρεατικά για να είναι έτοιμοι για την ημέρα.

Κατά παράδοση σήμερα κατακλύζονται όλα τα καταστήματα εστίασης από άτομα που τηρούν το έθιμο και στέλνουν το μήνυμα ότι αντιστέκονται ακόμη στην οικονομική κρίση.

Η κ. Ελένη Τασιοπούλου, επαγγελματίας του χώρου αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ήδη έχει δεχθεί πολλές κρατήσεις για την ημέρα από την περασμένη εβδομάδα, αφού είναι μια ημέρα που τιμάται από τους βολιώτες. Χαρακτηριστικά η κ. Τασιοπούλου αναφέρει : «Η Τσικνοπέμπτη είναι μια μέρα διασκέδασης και ετοιμασίας για την νηστεία της Σαρακοστής πριν από το Πάσχα, και είναι λογικό ο κόσμος να θέλει να βγει για να διασκεδάσει. Παρόλα αυτά εκτιμούμαι ότι η κατανάλωση θα είναι περιορισμένη και δεν θα θυμίζει τις παλιές καλές εποχές».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Βλαχάβας, ιδιοκτήτης ταβέρνας αναφέρει ότι είναι φυσικό η κρίση να έχει επηρεάσει και τον κλάδο της εστίασης όμως την σημερινή ημέρα περιμένουν να δουλέψουν, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, αφού άλλωστε οι τιμές είναι σε λογικά επίπεδα, προσαρμοσμένες στην κρίση.

Στη συνέχεια όπως εκτιμά ο ίδιος φέτος ίσως περισσότερα άτομα επιλέξουν να συγκεντρωθούν σε κάποιο σπίτι για να γιορτάσουν την ημέρα, αφού θα τους κοστίσει φθηνότερα.

Θα γιορτάσουν εναλλακτικά

Η ημέρα μπορεί να απαιτεί διασκέδαση και το φαγητό σε χώρους εστίασης ωστόσο φέτος αρκετός κόσμος θα γιορτάσει με λίγο διαφορετικό τρόπο, αφού θα προτιμήσουν την επιλογή του «πακέτου».

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν ψητοπωλεία στο κέντρο του Βόλου κάθε χρόνο μεγάλη μερίδα πολιτών επιλέγει να μείνει σπίτι και να γιορτάζει οικονομικότερα. Χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης ψητοπωλείου τονίζει ότι «παρά την κρίση ο κόσμος θέλει να τσικνίσει», επίσης τόνισε ότι φέτος ο κόσμος προτιμάει να παίρνει το κρέας για το σπίτι, παρά να κάθετε στο μαγαζί, ενώ σε ότι αφορά την μέρα επεσήμανε πως «το τσίκνισμα δεν είναι κάτι που γίνεται αποκλειστικά το βράδυ, ο κόσμος όλη μέρα ζητάει κρέας, από το πρωί, είναι σαν έθιμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου