ΤΟΠΙΚΑ

Νέες αντιδράσεις για κλειστή πισίνα

νέες-αντιδράσεις-για-κλειστή-πισίνα-913925

Διαμαρτυρίες γονέων που αναγκάζονται να μετακινούν καθημερινά τα παιδιά τους στη Ν. Ιωνία και για τον συνωστισμό στις προπονήσεις – Από Δευτέρα η επαναλειτουργία

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί ήδη από την περασμένη Πέμπτη η εσωτερική 25άρα πισίνα του ΕΑΚ (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο) Βόλου, με αποτέλεσμα παιδιά αθλητικών σωματείων και συλλόγων της πόλης να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας για να κάνουν τις καθημερινές τους προπονήσεις. Μηχανολογικό πρόβλημα έθεσε εκτός λειτουργίας την πισίνα για μία ακόμη φορά, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις γονέων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, το πρόβλημα που παρουσιάστηκε έχει αποκατασταθεί και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη θέρμανση της πισίνας. Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τρεις ημέρες για να ζεσταθεί το νερό και τα παιδιά να επιστρέψουν στην πισίνα, το πιθανότερο από την ερχόμενη Δευτέρα.

Για την εβδομάδα που έχει μεσολαβήσει, τα σωματεία και οι σύλλογοι ενημερώθηκαν ότι μπορούν να κάνουν τις προπονήσεις τους στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας.

Οι γονείς όμως αντιδρούν. «Στα θετικά είναι το γεγονός ότι υπάρχουν κερκίδες όπου καθόμαστε ως γονείς, υπάρχει χώρος στάθμευσης και αποδυτήρια για την άνεση των παιδιών. Όμως υπάρχουν μόλις οκτώ διαδρομές στις οποίες συνωστίζονται 150 παιδιά περίπου, με αποτέλεσμα οι προπονήσεις στα προαγωνιστικά προγράμματα που είναι καθημερινές, να μην γίνονται σωστά», αναφέρουν. Οι ίδιοι διαμαρτύρονται και για το καθημερινό πρόγραμμα που τινάζεται στον αέρα. «Από τον Βόλο τρέχουμε στη Ν. Ιωνία και πρέπει να συνδυάσουμε τους χρόνους με τα φροντιστήρια και τις άλλες δραστηριότητες των παιδιών, Οι χρόνοι μας είναι στον αέρα και χωρίς να συνυπολογίζουμε και το οικονομικό κόστος με τη βενζίνη», λένε.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην πόλη. Ως δήμος, κρατούμε ανοιχτά όλον τον χρόνο δύο κολυμβητήρια, τα οποία στοιχίζουν στους πολίτες 2,5 εκατ. ευρώ. Κανονικά, όπως σε όλες τις πόλεις θα έπρεπε να λειτουργεί ένα κολυμβητήριο, αυτό της Ν. Ιωνίας που είναι και σύγχρονο. Και για λίγες ημέρες, μετά από βλάβη που σημειώθηκε προκαλούνται αντιδράσεις; Οι θέσεις είναι συγκεκριμένες ανά διαδρομή, περιορισμοί δεν υπάρχουν. Από Δευτέρα ανοίγει και η εσωτερική πισίνα του ΕΑΚ», απάντησε ο κ. Βλιώρας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου