ΤΟΠΙΚΑ

Με πανό στον Αγ. Νικόλαο οι εκπαιδευτικοί – Στο 50% η συμμετοχή

με-πανό-στον-αγ-νικόλαο-οι-εκπαιδευτικ-913765

Δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί έχουν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του Αγ. Νικολάου

Απεργούν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές της Μαγνησίας, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) και η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Δάσκαλοι και καθηγητές βγήκαν από τις αίθουσες διδασκαλίας και έχουν δώσει στην πλατεία Αγίου Νικολάου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο αξιολόγησής τους, σύμφωνα με τον Νόμο του Υπουργείου Παιδείας.

«Είμαστε εδώ για να πούμε ότι διαφωνούμε κάθετα με την ατομική αξιολόγηση η οποία διαταράσσει την παιδαγωγική λειτουργία της σχολικής μονάδας και έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι η διδασκαλική ομοσπονδία είναι υπέρ μίας αυτοαξιολόγησης μία σχολικής μονάδας έτσι ώστε να έχει όφελος η σχολική μονάδα αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές» επισημαίνει ο Πρόεδρος των Δασκάλων Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος προσθέτοντας ότι το ποσοστό συμμετοχής των δασκάλων και των καθηγητών αγγίζει το 50%.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Μαρία Γιαννουλή ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην ατομική αξιολόγηση. «Σήμερα μας κάνει ακόμα πιο αισιόδοξους το ποσοστό της απεργίας, εμάς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που αγγίζει το 22,64% και βέβαια, αυτό που θέλουμε να μηνύσουμε σε όλον τον κλάδο ότι προχωράμε αποφασιστικά, ενωτικά και ακολουθούμε τις αποφάσεις του κλάδου.

Όπως είναι γνωστό, ο εκπαιδευτικός κόσμος στη Θεσσαλία βρίσκεται σε αναμονή του ορισμού συμβούλων που θα αναλάβουν να κάνουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του νέου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας. Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία είναι οι πρώτοι που θα αξιολογηθούν πριν μονιμοποιηθούν, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μήνες, σύμφωνα με τον νόμο που προβλέπει μονιμοποίηση με τη συμπλήρωση της διετούς υπηρεσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου