ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά ο δίδυμος κυκλικός κόμβος στη Ν. Ιωνία – Δοκιμαστική λειτουργία μετά το Πάσχα

ξεκινά-ο-δίδυμος-κυκλικός-κόμβος-στη-ν-913742

Αχιλλέας Μπέος: «Θα εξετάσουμε τη λειτουργικότητά του και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στο έργο. Κι ας έρθουν να με σταματήσουν»

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο δίδυμος κυκλικός κόμβος στη Νέα Ιωνία, έργο το οποίο είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, η οποία χάθηκε, μετά την αρνητική γνωμοδότηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας που υποστήριξε ότι θα επηρεαστεί αρνητικά το Κοιμητήριο Ταξιαρχών, που αποτελεί μνημείο. Το έργο θα δοκιμαστεί ως προς τη λειτουργικότητά του πριν αρχίσει η κατασκευή του με πόρους από τα ταμεία του Δήμου Βόλου, «κι ας έρθουν να το σταματήσουν», διαμήνυσε χθες ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπέος, στη μεσημεριανή εκπομπή του Αstra TV, όπου κλήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησης στον Δήμο Βόλου για λογαριασμό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αμέσως μετά το Πάσχα, στο οδόστρωμα μπροστά από το Κοιμητήριο Ταξιαρχών, θα τοποθετηθούν πλαστικά στηθαία οδών, τα οποία ουσιαστικά θα σχηματίζουν τον δίδυμο κυκλικό κόμβο. «Θα εξετάσουμε τη λειτουργικότητά του και αν δούμε ότι λύνει το πρόβλημα θα προχωρήσουμε στο έργο. Κι ας έρθουν τότε να με σταματήσουν», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Μπέος για το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από τα δημοτικά ταμεία μετά την απώλεια των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Μάλιστα ο κ. Μπέος εξαπέλυσε νέες βολές εναντίον της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, εξαιτίας της αρνητικής γνωμοδότησης της οποίας χάθηκαν ευρωπαϊκοί πόροι.

Σημειώνεται ότι βάσει του σχεδιασμού, ο δίδυμος κυκλικός κόμβος μπροστά από το Κοιμητήριο Ταξιαρχών στη Ν. Ιωνία, θα καταργήσει συνολικά οκτώ φωτεινούς σηματοδότες και αναμένεται να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή.

Πέραν των κυκλοφοριακών προβλημάτων, αναμένεται να επιλύσει και προβλήματα πρόσβασης στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών, θα ενισχύσει την ασφάλεια οδηγών και πεζών και θα συμμαζέψει την άναρχη κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο συγκεκριμένο σημείο.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον δίδυμο κόμβο στον σχεδιασμό του Δήμου Βόλου, εντάσσονται επιπλέον δύο κυκλικοί κόμβοι στη Ν. Ιωνία. Ο ένας βρίσκεται στο ύψος του υποσταθμού της ΔΕΗ και ο άλλος στο τρίγωνο, κοντά στο οικόπεδο της Παρασκευοπούλου, όπου αρχικά είχε προταθεί η χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου