Ουρές από κόσμο σε ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία
Πλημμύρισαν την εμπορική αγορά του Βόλου οι ερωτευμένοι πολίτες ανήμερα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.
Μπορεί πολλοί να θεωρούν τη συγκεκριμένη γιορτή καθαρά εμπορική, ωστόσο, ο μεγάλη μερίδα πληθυσμού τιμά τη συγκεκριμένη μέρα γιορτάζοντας με το ταίρι του, αγοράζοντας δώρα και υμνώντας τον Βαλεντίνο.
Από νωρίς το πρωί σήμερα, τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία είχαν παραδοσιακά την τιμητική τους. Ουρές από κόσμο στήθηκαν και περίμεναν για να πάρουν ένα μπουκέτο λουλούδια, μία ανθοδέσμη ή έστω ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο που τα συνόδευαν με μία «γλυκιά» πινελιά.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπάλληλοι των ανθοπωλείων, ανέφεραν ότι η αγορά φέτος, δεδομένων των οικονομικών καταστάσεων, κινήθηκε πολύ καλά. «Οντως από νωρίς το πρωί είχαμε κόσμο στην πόρτα μας. Πήγαμε τέλεια, καταπληκτικά» ανέφεραν χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να προπαραγγείλουν τις ανθοδέσμες τους, ακόμη και από την περασμένη Πέμπτη.
Ιδια αισιόδοξη εικόνα παρουσίαζαν και τα ζαχαροπλαστεία της περιοχής με την Πρόεδρο των Ζαχαροπλαστών Μαγνησίας, κ. Τσελεπή να αναφέρει πως ο κόσμος έχει την διάθεση να ξεφύγει και τη διάθεση να ερωτευτεί. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει φέτος υπήρξε μία έκπληξη σχετικά με τις απαιτήσεις των καταναλωτών καθώς ό, τι έβλεπαν και τους άρεσε, το έπαιρναν. «Ο κόσμος επιλέγει πάστες, τούρτες, μικρά γλυκά, ό, τι ήθελε το έπαιρνε. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο και ευχάριστο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που ερχόταν στοχευμένα για μία πάστα» τονίζει η κ. Τσελεπή. Αναφορικά με την ηλικιακή ομάδα που «γιόρτασε τον Βαλεντίνο» η κ. Τσελεπή αναφέρει πως ο έρωτας δεν έχει ηλικία. «Ηρθαν παιδιά από τις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου, μέχρι ηλικιωμένοι άνω των 80 και πήραν τούρτες σε σχήμα καρδιάς».