ΤΟΠΙΚΑ

Στο αγροτικό μπλόκο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

στο-αγροτικό-μπλόκο-αντιπροσωπεία-το-913594

Επίσκεψη στο μπλόκο του Ριζομύλου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Μεταξά Βασίλη και Μπιμπίλη Βάγιο. Τα μέλη της Τ.Ε. εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών της Μαγνησίας που βρίσκονται στο μπλόκο του Ριζομύλου. Είναι ένας δίκαιος αγώνας για να μπορέσουν οι αγρότες να επιβιώσουν, για να μπορέσουν να ζήσουν στον τόπο τους.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα ζητήματα που τους απασχολούν και στην αδιαλλαξία, όχι τόσο της σημερινής κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων. Επισήμαναν ότι οι τεράστιες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, οι περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, οι καταστροφές στην παραγωγή που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ εκμηδενίζουν το εισόδημά τους. Επίσης ότι και οι οικογένειες των αγροτών πλήττονται από την μεγάλη ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα, στους διογκωμένους λογαριασμούς για το ηλεκτρικό ρεύμα και τα άλλα έξοδα της λαϊκής οικογένειας, που έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος ζωής.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ είπαν ότι αυτό που πληρώνουν σήμερα οι αγρότες όπως και όλος ο λαός είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις, η σημερινή της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Στην αγροτική παραγωγή αυτή η πολιτική υπονόμευσε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους λέγοντας ότι για το ΚΚΕ είναι άμεσο ζήτημα οι κατώτερες εγγυημένες τιμές, που να καλύπτουν το κόστος και να εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, ώστε να συνεχίζει την παραγωγή του ο αγρότης. Να στηριχτούν όλες οι καλλιέργειες (σιτηρά, βαμβάκι, μήλα κάστανα αμύγδαλα κ.ά.) και να υπάρχει ειδική μέριμνα απ’ το κράτος για τη κτηνοτροφική παραγωγή. Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα για το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες.

Τέλος, κάλεσαν τους αγρότες να συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους και να μη περιμένουν καμιά κυβέρνηση να τους σώσει από τα πάνω. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να το ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, γιατί είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια όλα τα χρόνια δίνει μάχη για τα δίκαια αιτήματα τους. Το ΚΚΕ, όπως είπαν, είναι το μόνο κόμμα που η πρότασή του για την αγροτική παραγωγή βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες των αγροτών και την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών στον αγροτοδιατροφικό τομέα, συγκρούεται με τη στρατηγική της ΚΑΠ, της Ε.Ε., των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους. Κανένα άλλο κόμμα δεν μπορεί να δώσει λύση στα ζωτικά προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών. Γι’ αυτό η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί τόσο ασπίδα για την πάλη απέναντι στην όποια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όσο και σοβαρό βήμα στην πάλη για τη ριζική ανατροπή που απαιτείται σήμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου