ΤΟΠΙΚΑ

Βιωματικά εργαστήρια σε νήπια από την «Πρόταση Ζωής»

βιωματικά-εργαστήρια-σε-νήπια-από-την-913545

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» πραγματοποίησε ένα βιωματικό εργαστήριο στους μαθητές/τριες του 2ου Νηπιαγωγείου Καλών Νερών και μία ομιλία στους γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Καλών Νερών.

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου κ.κ. Ζωή Γώγου, ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη και Δήμητρα Σωτηροπούλου, κοινωνική λειτουργός, επισκέφθηκαν το σχολείο στις 12 Ιανουαρίου 2023 και υλοποίησαν το βιωματικό εργαστήριο στους μαθητές/τριες του σχολείου. Με δουλειά σε μικρές ομάδες, χρήση εικαστικών μέσων και συζήτηση στην ολομέλεια αναπτύχθηκε το θέμα «Η ομαλή μετάβαση των νηπίων από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό».

Στις 20 Ιανουαρίου 2023, τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου κ.κ. Μαίρη Μπακατσέλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη, και Γιούλη Πετροπούλου, Κοινωνιολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, πραγματοποίησαν την ομιλία στους γονείς με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια-Η συμβολή των γονέων στη διαμόρφωση της αυτοεκτίμησης των παιδιών». Οι γονείς που παρακολούθησαν έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την αυτοεκτίμηση, την επικοινωνία ,και την ανάγκη έκφρασης και διαχείρισης των συναισθημάτων στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου