ΤΟΠΙΚΑ

Απατεώνας προσποιείται αντιδήμαρχο

απατεώνας-προσποιείται-αντιδήμαρχο-913472

Ζήτησε από επαγγελματία λογαριασμό για να του επιστέψει χρήματα δήθεν από τα δημοτικά ταμεία – Η απίστευτη στιχομυθία μεταξύ του δήθεν και του πραγματικού αντιδημάρχου οικονομικών

Νέα απόπειρα απάτης σε βάρος επαγγελματία της περιοχής επιχείρησε να στήσει επιτήδειος, έπεσε όμως στην περίπτωση… Τηλεφώνησε σε πολιτικό μηχανικό της πόλης προσποιούμενος τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ανδρέα Ζέρβα, το υποψήφιο όμως θύμα που γνωρίζει τον αντιδήμαρχο, κατάλαβε από τη φωνή ότι πρόκειται για απατεώνα.

Ο επιτήδειος τηλεφώνησε στον πολιτικό μηχανικό, περίπου στις 11 χθες το πρωί. Εμφανίστηκε ως αντιδήμαρχος οικονομικών Βόλου και ζήτησε από το υποψήφιο θύμα του, ΑΦΜ και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για να του καταθέσει, όπως υποστήριξε, χρηματικό ποσό από τα δημοτικά ταμεία, το οποίο είχε εισπραχθεί από… λάθος. Απώτερος στόχος του να ισχυριστεί ότι δήθεν κατέβαλλε μεγαλύτερο ποσό και να του ζητήσει να του επιστρέψει χρήματα, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

«Δεν έχω οικονομική διαφορά με τον Δήμο Βόλου, θα συνεννοηθώ απευθείας με την υπηρεσία», απάντησε ο πολιτικός μηχανικός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δεν ήταν ο Ανδρέας Ζέρβας.

Αμεσα επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο και τον ενημέρωσε για την χρήση του ονόματός του σε προφανή απόπειρα απάτης. Μάλιστα του έδωσε και τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο δέχθηκε την κλήση.

Ο αντιδήμαρχος, που δεν είναι η πρώτη φορά, που το όνομά του εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας απάτης από επιτήδειους, κάλεσε άμεσα στον τηλεφωνικό αριθμό του δράστη.

-«Ποιος είσαι και τολμάς να χρησιμοποιείς το όνομά μου;», τον ρώτησε σε έντονο ύφος.

-«Συγνώμη έκανα λάθος»… παραδέχθηκε ο δράστης.

Ο κ. Ζέρβας προχώρησε άμεσα σε αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου για το συμβάν, ενώ μέσω της σελίδας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εφιστά την προσοχή σε όλους τους δημότες. «Εφιστώ την προσοχή από τις φίλες και τους φίλους δημότες του Βόλου προκειμένου να μην εξαπατηθούν από άγνωστο άτομο που τηλεφωνεί και παρουσιάζεται με τα στοιχεία της ταυτότητάς μου, ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, προσπαθώντας να αποσπάσει ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία (ΑΦΜ, αριθμό λογαριασμού κ.α.)

Η επικοινωνία γίνεται με την πρόφαση ότι ο Δήμος χρειάζεται τα στοιχεία για να καταβάλλει ή να επιστρέψει διάφορα οφειλόμενα ποσά. Ηδη έχω ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, αλλά οι συμπολίτες ας το έχουν υπόψη τους ότι πρόκειται περί απάτης», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Κι άλλες φορές στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί το όνομα του αντιδημάρχου οικονομικών από επιτήδειους που άλλοτε ήθελαν να παραγγείλουν μεγάλη ποσότητα χαλβά δήθεν για απόρους της πόλης και στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου ή για να παραγγείλουν οπωροκηπευτικά, να προχωρήσουν σε δήθεν καταθέσεις χρημάτων, να ισχυριστούν ότι έβαλαν περισσότερα χρήματα και να ζητήσουν… επιστροφή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου