ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση ειδών ανάγκης από τον Δήμο Βόλου

συγκέντρωση-ειδών-ανάγκης-από-τον-δήμ-913281

Στη «μάχη» της συγκέντρωσης πρώτων ειδών για την αποστολή σε Τουρκία και Συρία ρίχτηκε και ο Δήμος Βόλου.

Ο Δήμος Βόλου διοργανώνει μια μεγάλη δράση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των πληγέντων της πρωτοφανούς τραγωδίας που έπληξε με σφοδρότητα την Τουρκία και την Συρία.

«Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώνουμε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ στο ΚΑΠΗ Θεόφιλος (στην πλατεία του Δημαρχείου), είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα αποσταλούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές.

Η λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, υπνόσακους, μαξιλάρια, φακούς, είδη ρουχισμού(μόνο: κασκόλ, γάντια, σκούφοι, κάλτσες, είδη γυναικείας υγιεινής, πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίες, συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές.

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, επισημαίνει πως είναι ηθικό καθήκον μας ως άνθρωποι να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο ο καθένας δύναται στην ανακούφιση του ανθρωπίνου πόνου και στην υποστήριξη όσων έχουν πληγεί. Η ανείπωτη τραγωδία που υπέστησαν οι συνάνθρωποι μας, μας υπενθυμίζει πως η οδύνη και η καταστροφή δεν κάνει διακρίσεις, δεν αναγνωρίζει έθνη και θρησκείες αλλά μας αφορά όλους και τον καθένα χωριστά» αναφέρεται στην ανακοίινωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου