ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη λόγω ανοησίας…για τουριστικό πράκτορα στον Βόλο

καταδίκη-λόγω-ανοησίαςγια-τουριστι-912784

Η ανοησία ήταν η αιτία της καταδίκης ενός τουριστικού πράκτορα στον Βόλο, χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ο 36χρονος ιδιοκτήτης πρακτορείου που διοργανώνει εκδρομές, δικάστηκε ερήμην και καταδικάστηκε σε 18 μήνες με τριετή αναστολή, γιατί πλαστογράφησε έγγραφο Επιθεώρησης της Υπηρεσίας Τουρισμού, από την περιφέρεια Κρήτης.

Θέλοντας να μισθώσει λεωφορείο από επαγγελματία στο Ηράκλειο, ώστε να πραγματοποιεί εκδρομές, έπρεπε να λάβει και το πιστοποιητικό καταλληλόλητας, το οποίο δεν σχετιζόταν με την μηχανική κατάσταση του οχήματος, αλλά με τις παροχές και την καθαριότητα που παρέχεται στους εκδρομείς, που κάνουν χρήση του λεωφορείου. Σε έλεγχο της τροχαίας Βόλου, διαπιστώθηκε πως το πιστοποιητικό ήταν πλαστό.

Στο πιστοποιητικό, το όνομα του επαγγελματία από το Ηράκλειο είχε αναγραφεί λάθος. Για την ακρίβεια, περιελάβανε το επίθετο ένα «ρ», από σφάλμα της Υπηρεσίας που προχώρησε στην έκδοση. Αντί να ζητήσει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου από τον Βόλο, νέα αποστολή πιστοποιητικού, σκέφθηκε να μην ταλαιπωρήσει τον συνεργάτη του στο Ηράκλειο και εξέδωσε ένα νέο πιστοποιητικό στον υπολογιστή του, αναγράφοντας σωστά το όνομα του 60χρονου που του μίσθωσε το όχημα. Η πλαστογραφία εντοπίστηκε από τους τροχονόμους με «γυμνό μάτι» και κατατέθηκε μήνυση εναντίον του.

Το δικαστήριο απάλλαξε χθες τον 60χρονο από το Ηράκλειο που ήταν παρών στη δίκη και καταδίκασε τον 36χρονο. Η χθεσινή ήταν μια ακόμη υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2017.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου