ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Μπουκώρος: «Πράσινο φως» από Κώστα Καραμανλή για την επένδυση της APELLA στο πολιτικό αεροδρόμιο

χρ-μπουκώρος-πράσινο-φως-από-κώστα-912625

Σε καλό δρόμο η επένδυση ύψους 25 εκ. ευρώ της APELLA στο πολιτικό αεροδρόμιο

Η επένδυση της APELLA SA δίπλα ακριβώς από το πολιτικό αεροδρόμιο, η οποία απασχολεί χρόνια την τοπική κοινωνία της Μαγνησίας, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει σε φάση υλοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία APELLA SA, με αγορές στις οποίες προέβη, διπλασίασε την έκταση που κατέχει ακριβώς απέναντι από την είσοδο του αεροσταθμού και επιπλέον κατέθεσε αίτημα έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού για την οριστική μελέτη οδοποιίας και τη μελέτη του ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, στον οποίο ανήκει διοικητικά το σύνολο των εκτάσεων, ομόφωνα, με τη ψήφο όλων των παρατάξεων, γνωμοδότησε θετικά. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι για την επένδυση είχε αποφασίσει θετικά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για να προχωρήσει η συγκεκριμένη επένδυση απαιτείται να ολοκληρωθεί με ασφαλτόστρωση από τον Δήμο Αλμυρού η ήδη υπάρχουσα χάραξη δρόμου – πλάτους 10 μέτρων – όπως έχει προκύψει από τον τελευταίο αναδασμό στην περιοχή, καθώς και η κατασκευή ισόπεδου κόμβου, τα έξοδα του οποίου θα αναλάβει η εταιρεία, ώστε να εξυπηρετείται εύρυθμα τόσο ο σταθμός τεχνικού ελέγχου που θα κατασκευάσει η APELLA SA, όσο και ο αεροσταθμός του πολιτικού αεροδρομίου Αγχιάλου.

Στο πλαίσιο των αναγκών για έργα τοπικών υποδομών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος είχε άμεση επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή τόσο για το έργο της νέας οδικής χάραξης του κόμβου της εθνικής οδού με το πολιτικό αεροδρόμιο μήκους 1.782 μέτρων κόστους, σύμφωνα με τον Δήμο Αλμυρού, περίπου 400.000 ευρώ, όσο και για το μικρότερο έργο της καλύτερης σήμανσης προς το πολιτικό αεροδρόμιο.

Η απάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή υπήρξε παραπάνω από ικανοποιητική, αφού τόνισε προς τον βουλευτή Μαγνησίας: «Έχουμε την πρόθεση να βελτιώνουμε τις υποδομές των περιφερειακών αεροδρομίων. Κατά συνέπεια, όταν κατατεθούν οι αναγκαίες μελέτες για τα συγκεκριμένα έργα από τον Δήμο Αλμυρού το Υπουργείο θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε τον Κώστα Καραμανλή για την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου στις υποδομές της Μαγνησίας και υπογράμμισε προς τον Υπουργό ότι η εν λόγω επένδυση θα προσθέσει υπεραξία στο τοπικό πολιτικό αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση προς το αεροδρόμιο με την νέα οδό και πιθανότατα αυξάνοντας τον αριθμό των πτήσεων προς το τοπικό αεροδρόμιο.

Σύντομο ιστορικό της επένδυσης

Η συζήτηση για την επένδυση πρωτοξεκίνησε το φθινόπωρο του 2016. Πρόκειται για επένδυση ύψους πάνω από 25.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία σχέδια που εγκρίθηκαν από τον Δήμο Αλμυρού θα εκτείνεται σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων και θα δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων αφού πρόκειται για εγκαταστάσεις συντήρησης, επισκευής και βαφής αεροσκαφών.

Η εταιρεία

Η APELLA είναι ένας ιδιωτικός Οργανισμός Συντήρησης και Επιθεώρησης Συντήρησης (MRO), ο οποίος βιώνει συνεχή ανάπτυξη από την ίδρυσή του το 1987. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Σωτήριο Κοντογιάννη με το όραμα να υποστηρίξει τα τοπικά και περιφερειακά αεροσκάφη στην αποστολή τους και να προσφέρει ασφαλείς και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες μεταφοράς.

Σήμερα η APELLA εξυπηρετεί πολλούς πελάτες σε όλο τον κόσμο με μια σταθερή δέσμευση για ασφάλεια και ποιότητα, που λειτουργεί από μια ιδιόκτητη μονάδα επισκευής και επισκευής συντήρησης αεροσκαφών (MRO) των 2.500m², πολύ κοντά στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου