ΤΟΠΙΚΑ

Aναβλήθηκαν δεκάδες ραντεβού στο νοσοκομείο Βόλου

aναβλήθηκαν-δεκάδες-ραντεβού-στο-νοσο-911774

Ασθενείς στα παθολογικά, καρδιολογικά και οφθαλμολογικά τμήματα απέφυγαν τη μετακίνηση, υπό τον φόβο ατυχημάτων

Δεκάδες ραντεβού ακυρώθηκαν χθες στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς πολίτες που είχαν προγραμματίσει διάφορες εξετάσεις και συνταγογράφηση φαρμάκων, επέλεξαν να παραμείνουν σπίτι, υπό τον φόβο πρόκλησης ατυχήματος, λόγω του χιονιά.

Πολίτες που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού στα παθολογικά ιατρεία, στο οφθαλμολογικό και το καρδιολογικό, προτίμησαν να αποφύγουν τη μετακίνηση και θα πρέπει τώρα να προγραμματίσουν νέα ημέρα για τις εξετάσεις τους.

Σε αντίθεση με τα εξωτερικά ιατρεία, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών η κίνηση ήταν σχετικά αυξημένη, καθώς μέχρι το μεσημέρι ο γιατροί είχαν επιληφθεί 30 τουλάχιστον έκτακτων περιστατικών με ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα και χρειάστηκαν ιατρική συνδρομή.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου, γιατροί και νοσηλευτές, καθώς επίσης και το παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, ήταν όλοι στις θέσεις τους.

Το γεγονός ότι οι κεντρικές αρτηρίες ήταν ανοιχτές από νωρίς το πρωί βοήθησε σημαντικά, ώστε να βρεθούν στα πόστα τους όλοι εγκαίρως, προκειμένου να εξυπηρετήσουν νοσηλευόμενους και έκτακτα περιστατικά.

Το νοσοκομείο αυτή την περίοδο δέχεται μία σχετική πίεση που αφορά κυρίως στις ιώσεις και την εποχική γρίπη, που μαζί με τον κορονοϊό έχουν προκαλέσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ σε μεγάλο κομμάτι του γενικού πληθυσμού.

Ανθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο και ζητούν τη συνδρομή γιατρού, καθώς εκτός από τον υψηλό πυρετό παρουσιάζουν σημάδια κατάπτωσης και έντονου πόνου στην πλάτη και τα άκρα.

Εκτός από εκείνους, στους οποίους χορηγείται αγωγή, υπάρχουν και ασθενείς που χρήζουν νοσηλευτικής περίθαλψης, με τους γιατρούς να επισημαίνουν ότι μέχρι τα μέσα Μαρτίου τα κρούσματα ιώσεων και γρίπης θα κορυφωθούν.

«Χρειάζεται προσοχή και ψυχραιμία»

Ο επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, εντατικολόγος Ηλίας Καραμέτος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αλλά και ψύχραιμοι. Όπως ανέφερε, τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία σχετική προσέλευση ασθενών με ίωση στο Νοσοκομείο, όχι όμως στον βαθμό που είχε καταγραφεί μέσα στον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδεχομένως αυτό να επιβεβαιώνει μία μικρή ύφεση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, χρειάζεται προφύλαξη, διότι οι γιατροί εκτιμούν πως οι εποχικές ιώσεις θα κορυφωθούν μέσα στον Μάρτιο.

«Μέχρι τότε όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί. Ειδικά όσοι δεν έκαναν εγκαίρως το αντιγριπικό εμβόλιο», όπως παρατήρησε ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου