ΤΟΠΙΚΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνουν σωματεία του Βόλου

ανθρωπιστική-βοήθεια-συγκεντρώνουν-911742

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης και στήριξης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από τον φονικότερο σεισμό των τελευταίων δεκαετιών, θέλουν να εκφράσουν σωματεία της πόλης του Βόλου και λαμβάνουν πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο πλαίσιο αυτό μπαίνουν μπροστά η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας καλεί μεταλλεργάτες να προσκομίσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας. Τα υλικά που συγκεντρώνονται είναι τα εξής: Κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινής.

Στο ίδιο ύφος ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων ν. Μαγνησίας αναφέρει: «Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη με τον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας. Στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας, των εργαζομένων και των λαών της Τουρκίας, της Συρίας, του Λιβάνου και όλων των γειτονικών χωρών που επλήγησαν από τον τεράστιο σεισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας, 6 Φλεβάρη.

Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Κανείς μόνος!

Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία. Όποιος επιθυμεί να προσφέρει μπορεί να επισκεφτεί το Στέκι της Λαϊκής Αλληλεγγύης των σωματείων, που θα λειτουργεί σήμερα Τετάρτη, αύριο την Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή από τις 6 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. στο Μεταξουργείο (είσοδος από Καραμπατζάκη). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6976207869 – 693773403».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου