ΤΟΠΙΚΑ

170 μαθητές από τη Θεσσαλία αναζητούν λύση για την ενέργεια

170-μαθητές-από-τη-θεσσαλία-αναζητούν-λύ-911468

Με όπλο τους τη ρομποτική θα εμπνευστούν καινοτόμες ιδέες στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού FLL

Συνολικά 170 παιδιά από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, χωρισμένα σε 17 ομάδες καλούνται να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ, δίνοντας λύση στη διανομή, αποθήκευση και χρήση της ενέργειας, σε μία εποχή την οποία χαρακτηρίζει η ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μαθητές που θα κληθούν να ανταποκριθούν στην πρόκληση στο πλαίσιο παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής και καινοτομίας που θα διεξαχθεί στον Βόλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Ergon Showground (Συγκρότημα Τσαλαπάτα) τo επόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 – 17:00.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως στρατηγικός συνεργάτης του FLL (First Lego League) Greece και του Φιλεκπαιδευτικoύ Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Eduact, διοργανώνει τον περιφερειακό προκριματικό Θεσσαλίας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Η σεζόν 2022-2023 του διαγωνισμού ρομποτικής και καινοτομίας First Lego League (FLL), είναι γεγονός για την Θεσσαλία. Πρόκειται για μια παγκόσμια διοργάνωση που υλοποιείται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως, με τη μορφή διαγωνισμού και αφορά παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ανακαλυπτική μάθηση και την αγάπη για την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο ενισχύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των παιδιών στις δυνατότητές τους κι ευνοώντας την ανάπτυξη πολύτιμων οριζόντιων δεξιοτήτων.

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο FLL δημοσιεύει μια πρόκληση, που βασίζεται σε ένα ρεαλιστικό επιστημονικό πρόβλημα. Στο FIRST® LEGO® League Challenge, ομάδες από δύο έως και δέκα άτομα, με τουλάχιστον έναν ενήλικο προπονητή, εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ένα ρομπότ που εκτελεί αποστολές στην θεματική πίστα του Robot Game. Επίσης διενεργούν ένα project καινοτομίας στο οποίο προτείνουν λύση σε ένα επιστημονικό πρόβλημα σχετικό με την θεματική της σεζόν, λειτουργώντας πάντα με βάση θεμελιώδεις αξίες (Core Values).

Τη σεζόν 2022-2023 με θέμα Superpowered, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε προκλήσεις που τα καλούν να σχεδιάσουν ένα καλύτερο ενεργειακό περιβάλλον, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις διανομής, αποθήκευσης και χρήσης της ενέργειας.

Το φετινό ενεργειακό θέμα αντιμετωπίζει παγκόσμιες προκλήσεις που σχετίζονται με τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών # 7 — που επικεντρώνεται στη διασφάλιση πρόσβασης σε οικονομικά προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους. Από τις μηχανές που μας μετακινούν μέχρι τα τρόφιμα που μας συντηρούν μέχρι τις ασύρματες τεχνολογίες που μας συνδέουν, η ενέργεια παίζει ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση της λειτουργίας του κόσμου μας. Κατά τη διάρκεια της σεζόν ρομποτικής 2022-2023, FIRST® ENERGIZE℠presented by Qualcomm, οι ομάδες μας θα ξανασκεφτούν το μέλλον της βιώσιμης ενέργειας και θα προωθήσουν τις ιδέες τους.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, τοπικός στρατηγικός συνεργάτης και διοργανωτής του περιφερειακού αγώνα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ). Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και σε ζωντανή σύνδεση από το κανάλι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διαδίκτυο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου