ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα

εκδηλώσεις-για-το-ολοκαύτωμα-910417

Από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Δήμο και την Ι.Μ. Δημητριάδος

Εκδηλώσεις για την «Εθνική Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, του Δήμου Βόλου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου και με τη στήριξη της Ι.Μ.Δημητρίαδος και Αλμυρού.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος) στις 10:30 π.μ. και θα συνεχιστεί (11:45 π.μ.) στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας της Ι.Μ. Δημητριάδος, στα Μελισσάτικα Βόλου, όπου θα γίνουν προσφωνήσεις και χαιρετισμοί.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής, ιστορικός και συγγραφέας, κ. Αναστάσιος Καράμπαμπας, με θέμα της ομιλίας του «Το Ολοκαύτωμα: ιστορία, μνήμη και μεταλαμπάδευση στις νεότερες γενιές».

Επίσης η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, με χορηγία των μεγάλων δωρητών της Άνι και Βίκτωρ Πολίτη θα ενισχύσει οικονομικά τέσσερα Ιδρύματα της Μαγνησίας, με το ποσό 1.000 ευρώ το καθένα, στη Μνήμη των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος άλλα και των ανθρώπων που βοήθησαν στην διάσωση κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει επίσης και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Συμμετέχουν επίσης:

– Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Βόλου σε συνεργασία με το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δ. Βόλου.

-Το Μουσικό Σχολείο Βόλου, με την χορωδία των μαθητών της Β΄ Γυμνασίου με καθοδήγηση του καθηγητή Βασίλη Αγροκώστα.

-Η υψίφωνος Μαριάντζελα Χατζησταματίου-τραγούδι ο Νίκος Παναγιωτίδης-κιθάρα και ο Πέπο Σάλεμ-φλάουτο.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά από το Μνημείο στο Συνεδριακό Κέντρο και αντίστροφα, για όσους το επιθυμούν, θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία που θα διατεθούν από τους διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου