ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πηγές της Μακρινίτσας στο Ρήγα Φεραίο!

πηγές-της-μακρινίτσας-στο-ρήγα-φεραίο-91017

Σε δικαστικές περιπέτειες ο Δήμος Βόλου για να μη χάσει τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για τη σύνταξη του ΣΧΟΟΑΠ

Πηγές της Μακρινίτσας «μεταφέρθηκαν» στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Το παράδοξο αυτό γεγονός, συνιστά λάθος της Υπηρεσίας Κτηματολογίου, που κατά την καταγραφή των εκτάσεων που ανήκουν σε κάθε Δήμο, ενέταξε τις πηγές της Μακρινίτσας, στο χάρτη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αντί του ενιαίου Δήμου Βόλου!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το λάθος του Κτηματολογίου, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Δήμος Βόλου, να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των πηγών της Μακρινίτσας. Πρόκειται για περιπτώσεις πηγών που βρίσκονται στα ορεινά του χωριού και οι οποίες… απενεργοποιούνται.

Η διαπίστωση της παράδοξης καταγραφής των πηγών στα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου Βόλου. Ζήτησε τόσο από το Κτηματολόγιο, όσο και από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, να διορθώσουν το λάθος που έγινε, ωστόσο το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε, άγνωστο γιατί.

Τυχόν διεκδίκηση των εκτάσεων που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου όμως, αποτελούν δίκοπο μαχαίρι, στην παρούσα χρονική συγκυρία. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να σταματήσει το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) Μακρινίτσας, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης.

Τυχόν «πάγωμα» του ΣΧΟΟΑΠ προκειμένου ο Δήμος να διεκδικήσει τις πηγές της Μακρινίτσας, συνεπάγεται χάσιμο χρόνου και αν το σχέδιο δεν ολοκληρωθεί εγκαίρως, ο Βόλος κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ για τη σύνταξη του ΣΧΟΟΑΠ αλλά να πληρώσει από την τσέπη του, ποσό ύψους 80.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ΣΧΟΟΑΠ αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου και θα προσδιορίζει την ανάπτυξη την επόμενη 30ετία στον ενιαίο Δήμο Βόλου.

Το πρόβλημα εξήγησε ενώπιον της επιτροπής ποιότητας ζωής που συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας, κ. Πολυμενίδης. Ο ίδιος εξήγησε τους κινδύνους που υπάρχουν σε κάθε περίπτωση εξαιτίας του λάθους του Κτηματολογίου και παρουσίασε τη μοναδική λύση που προκρίθηκε ως καλύτερη: να… χάσει προσωρινά τις πηγές της Μακρινίτσας για να ολοκληρωθεί το ΣΧΟΟΑΠ και παράλληλα να διεκδικήσει δικαστικώς τις εκτάσεις που ανήκουν στο Δήμο Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου