ΤΟΠΙΚΑ

Σε αποχή από την αξιολόγηση καλεί τους προϊσταμένους

σε-αποχή-από-την-αξιολόγηση-καλεί-τους-91007

Η συνέλευση εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο – Ενημέρωση από την ΠΟΕΔΗΝ

Σε αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου κάλεσε χθες η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου τους προϊσταμένους των τμημάτων.

Η Συνέλευση επαναδιατύπωσε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αποχή – απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, ενώ τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) Ερμής Κασές (αντιπρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ), Ελένη Χατζηγεωργίου και Παναγιώτης Τουχτίδης ενημέρωσαν για τις εξελίξεις.

Στο διωγμό από τις δημόσιες υπηρεσίες 150.000 δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση δομών του Δημοσίου μέχρι το 2016 απέδωσε ο κ. Κασές την αξιολόγηση.

«Κερδίσαμε μάχες, όμως ο αγώνας συνεχίζεται. Με το Νόμο για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα η κυβέρνηση απέτυχε. Μόνο 700 εργαζόμενοι αποχώρησαν από το Δημόσιο. Η ΑΔΕΔΥ προσέφυγε και ο Νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Κασές είπε ότι η αξιολόγηση αποσκοπεί σε διαθεσιμότητες, κινητικότητα, απολύσεις. «Εχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και για τη μείωση των οργανικών θέσεων και περιμένουμε την απόφαση. Ο Νόμος 4250 δεν είναι ξεκομμένος με τις διαθεσιμότητες.

Υπάρχει σκοπιμότητα με τις ποσοστώσεις» υπογράμμισε ο ίδιος κι επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου ο επίμαχος Νόμος καταργήθηκε με τρεις τροπολογίες.

Η αντιπαράθεση για τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ είναι μετωπική και δεν μπορεί κανείς να κάνει πίσω. Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η έκβαση της υπόθεσης στο ΣτΕ, στις 10 Οκτωβρίου, θα είναι θετική, ο κ. Κασές είπε ότι και η πρωτόδικη απόφαση ήταν κόλαφος για την κυβέρνηση.

«Συνεχίζουμε μέχρι την 1/11/14 την αποχή – απεργία από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης άσκησε προσφυγή. Θα υπάρξει και έφεση από την ΑΔΕΔΥ» συμπλήρωσε.

Επικαλούμενος τις αιτιάσεις προϊσταμένων ο κ. Κασές είπε ότι: «Ορισμένοι λένε ότι θα βάλουν καλούς βαθμούς, πάνω από το 6,7-7. Αν το κάνουν θα έχουν διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα. Ή θα πρέπει να ακολουθήσουν το Νόμο ή να απέχουν» συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποχώρησαν από το σύστημα Υγείας 15.000 άτομα, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις ανήλθαν στις 30.000.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου