ΤΟΠΙΚΑ

Μετωπική με τον θάνατο για 49χρονο δικυκλιστή

μετωπική-με-τον-θάνατο-για-49χρονο-δικυκ-909967

Η μοιραία παραβίαση STOP σε παράπλευρο δρόμο της ΠΑΘΕ προς Βελεστίνο – Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού, με το οποίο το δίκυκλο συγκρούστηκε μετωπικά

Με τον πλέον τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ένας 49χρονος δικυκλιστής, κάτοικος Χλόης Βελεστίνου, χθες το πρωί, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, παραβίασε πινακίδα STOP με αποτέλεσμα το όχημά του να συγκρουστεί, λίγα μέτρα πιο κάτω, μετωπικά με διερχόμενο φορτηγό φορτωμένο με ελιές. Νεκρός είναι ο Ανάργυρος Σκαλίμης, που διέμενε στη Χλόη μαζί με τη μητέρα του.

Το θανατηφόρο ατύχημα έγινε χθες λίγο πριν τις εννέα το πρωί. Ο 49χρονος επέστρεφε πιθανότατα από το χωράφι στη Χλόη. Πιθανολογείται ότι επειδή υπήρχε αντηλιά δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι από την απέναντι πλευρά ερχόταν φορτηγό κι όπως δεν έκοψε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του μετά το STOP έπεσε πάνω στο φορτηγό, το οποίο κατευθυνόταν προς το εργοστάσιο ελαιών των αδερφών Καλόγηρου.

Στο σήμα που εκδόθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί δίκυκλο μοτοποδήλατο, οδηγούμενο από 49χρονο κινούμενο με κατεύθυνση από την παράπλευρη οδό της ΠΑΘΕ προς Βελεστίνο, παραβίασε ρυθμιστική πινακίδα STOP, εισήλθε στην Ε.Ο Βελεστίνου-Μεγάλου Μοναστηρίου και συγκρούστηκε μετωπικά με Δημοσίας Χρήσης Φορτηγό, οδηγούμενο από έναν άντρα 41 ετών. Το φορτηγό κινούνταν με κατεύθυνση από Βελεστίνο προς Μεγάλο Μοναστήρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού δικύκλου.

Η πινακίδα STOP, που σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου, παραβίασε ο οδηγός του δικύκλου

Ο 49χρονος διακομίστηκε με Σταθμό ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Στον οδηγό του ΔΧΦ πραγματοποιήθηκε έλεγχος μέθης με την ειδική ηλεκτρονική συσκευή αλκοολομέτρησης με αρνητικό αποτέλεσμα ενώ λήφθηκε ποσότητα αίματος από τους οδηγούς, για τον προσδιορισμό αλκοόλης.

Η κυκλοφορία, η ασφάλεια και η οδήγηση των εμπλεκόμενων οχημάτων ήταν νόμιμη, ενώ από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου ελήφθησαν όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Ο οδηγός του φορτηγού αρχικά συνελήφθη, ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Από το Α.Τ. Ρήγα Φεραίου παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, ενώ θα διενεργηθεί προανάκριση.

Κλήθηκε ασθενοφόρο από Βόλο, παρούσα και η πυροσβεστική

Ο 49χρονος βρήκε ακαριαία θάνατο. Στο σημείο του δυστυχήματος έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς για μία ακόμη φορά η πρωινή βάρδια στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ήταν κενή. Διασώστες και γιατρός παρέλαβαν τη σορό και τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο.

Στο σημείο επίσης κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Βόλου που επενέβη με επτά άνδρες και τρία οχήματα.

Θρήνος στη Χλόη

Στο νοσοκομείο του Βόλου χθες όπου κλήθηκαν συγγενείς του άτυχου 49χρονου εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Ανθρώπινο ράκος η μητέρα του, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι έχασε το παλικάρι της. Στο πλευρό της έχουν προστρέξει συγγενείς και φίλοι για να συμπαρασταθούν.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του 49χρονου θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στις 3:30 το μεσημέρι στη Χλόη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου