ΤΟΠΙΚΑ

«Εσβησε» μετά από έναν αιώνα ζωής, στα 106 της χρόνια η Σοφία Κίτσιου

εσβησε-μετά-από-έναν-αιώνα-ζωής-στα-106-909898

Συγκίνηση για τον θάνατό της στη Νέα Αγχίαλο – Υπήρξε μέχρι το τέλος της ζωής της άνθρωπος της προσφοράς

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Νέας Αγχιάλου ο θάνατος της Σοφίας Κίτσιου, μητέρας του προέδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα», Γιάννη Κίτσιου, σε ηλικία 106 χρόνων.

Η υπεραιωνόβια γυναίκα που γεννήθηκε τον Μάϊο του 1917, άφησε την τελευταία της πνοή δίπλα στα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της. Ηταν ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή και έως τα τελευταία της διατηρούσε τη διαύγειά της.

Μάλιστα, μέχρι πέρυσι πήγαινε μόνη της για μπάνιο στη θάλασσα, μαγείρευε και είχε κοινωνική δραστηριότητα που θα ζήλευσαν πολλοί νεότεροί της.

«Πάντα είχε έναν καλό λόγο για όλους μας, πολύ καλός και γλυκός άνθρωπος, ιδιαίτερα δοτική, φιλότιμη…», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συγκινημένος ο γιος της Γιάννης Κίτσιος.

«Πάλεψε» και αγωνίστηκε στη ζωή της, σε δύσκολα χρόνια, με πολέμους, ζώντας σε μια κτηνοτροφική- αγροτική οικογένεια, με πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις.

Με αφοσίωση και πίστη στον Θεό η ίδια, πήγαινε στην εκκλησία και ήταν κοντά στους εφημέριους της Νέας Αγχιάλου για ό,τι χρειάζονταν.

Γεννήθηκε στο Βελεστίνο όπου και μεγάλωσε. Η οικογένειά της μεταφέρθηκε στη Νέα Αγχίαλο όπου ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία, επάγγελμα που συνέχισε μέχρι τη δεκαετία του 1980 βοηθώντας τον σύζυγό της επίσης κτηνοτρόφο στην περιοχή. Έμειναν μαζί παντρεμένοι για πολλά χρόνια, μέχρι που πριν από λίγα χρόνια απεβίωσε ο σύζυγός της σε ηλικία 100 χρόνων.

Χθες η Σοφία Κίτσιου άφησε την τελευταία της πνοή από γηρατειά. Το «τελευταίο αντίο» θα της πούνε σήμερα, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, συγγενείς και φίλοι στις 11 το πρωί, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου