ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ιγνάτιος «αποχαιρετά» τον Μητροπολίτη Περγάμου

ο-ιγνάτιος-αποχαιρετά-τον-μητροπολ-909855

Συγκίνηση για την εκδημία του γέροντος Ιωάννη Δ. Ζηζούλια, που στήριζε το έργο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών

Βαθιά οδύνη και θλίψη εκφράζει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγάντιος για την εκδημία του γέροντος Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Δ. Ζηζιούλα, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία του.

Ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ορθοδόξους θεολόγους και στοχαστές των ημερών μας, με οικουμενική εκκλησιαστική ακτινοβολία και αναμφίβολη ακαδημαϊκή αναγνώριση. Το 1986 εκλέχτηκε από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Περγάμου. Ως Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου διακόνησε την Ορθόδοξη Εκκλησία ως πρόεδρος ή μέλος σε επιμέρους διαχριστιανικούς διαλόγους, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συμβολή του στις δράσεις του Πατριαρχείου για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Χωρίς αμφιβολία ο Μητροπολίτης Περγάμου υπήρξε μία σημαντική θεολογική προσωπικότητα, η οποία θα συνεχίσει να δεσπόζει για δεκαετίες στον εκκλησιαστικό, οικουμενικό και ακαδημαϊκό χώρο», επισημαίνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Τον εκλιπόντα Μητροπολίτη είχε υποδεχτεί η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου στις 28-30 Οκτωβρίου 2011 στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου και ειδικής εκδήλωσης, ενώ υπήρξε μεταξύ των πρώτων που στήριξαν το έργο και το όραμά της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου